Конкурсът С очите си видях бедата“ е за детска рисунка

...
Конкурсът С очите си видях бедата“ е за детска рисунка
Коментари Харесай

В Монтана определиха рисунките, които ще се състезават в С очите си видях бедата

Конкурсът " С очите си видях бедата “ е за детска рисунка и сеорганизира от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи.

През седмицата се организира общинският стадий на състезанието, като в районната работа в гр. Монтана дойдоха над 100 рисунки по тематиката.

Децата рисуваха за това, по какъв начин си показват пожарите, бедствията, повредите и злополуките! Те виждат бедствията по друг метод от нас, възрастните! Въпреки възрастта си, схващат, че има обстановки, които заплашва живота на хората. В ранна възраст стартират да осъзнават заплахите и това, че пожарникари и спасители са тези, които са призвани да избавят хората попаднали в неволя.

Всичко това децата го пресъздават през призмата на своите разбирания и се получава комбинация от пъстри и занимателни картини, изпълнени с доста детайли от активността на пожарникарите.

От бранш Култура в Община Монтана оповестиха, че Нели Василева дружно с художниците Николай Пенков и Петър Григоров, са журиралиобщинското равнище на състезанието за детска рисунка " С очите си видях бедата ".

На напред във времето са рисунките на спечелилите в трите възрастови групи. Те ще се се състезават в регионалния кръг
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР