Конгресът на САЩ работи за бързо внасяне на законопроект, осъждащ

...
Конгресът на САЩ работи за бързо внасяне на законопроект, осъждащ
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ подготвя законопроект, с който ще обяви Русия за държава агресор

Конгресът на Съединени американски щати работи за бързо внасяне на законопроект, осъдителен Русия като " страна агресор ", на фона на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, съобщи в. " Хил ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това ще даде на президента Джо Байдън нови пълномощия за налагане на наказания против представители на съветските управляващи. Съветник от Републиканската партия в Камерата на представителите обаче дефинира законопроекта като " непълен отговор " на настояването на Зеленски Съединените щати да дефинират Русия като " страна спонсор на тероризма ".

Етикетът " страна спонсор на тероризма " би изолирал Москва в интернационален проект и би принудил Съединени американски щати да търсят отговорност от страните, които се ангажират с Кремъл.

Администрацията на Байдън отхвърли такова определение, заявявайки, че то би вързало ръцете на Съединени американски щати в връзките с Русия като цяло и би лишило опцията на администрацията за каквито и да било дипломатически старания за преустановяване на войната на Кремъл против Украйна. 

" В момента работим с Конгреса по закон, който би ни оказал помощ да заобиколим някои от провокациите, свързани с потреблението на обозначението " страна спонсор на тероризма ", което... има някои непредвидени последствия ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкън в изявление за телевизия Cи Ен Ен по-рано този кмесец.

Проектът е в развой на договаряне сред администрацията и управлението на Конгреса, оповестиха за " Хил "   сътрудници на конгресмени републиканци, съгласно които самодейността няма да докара до никакви съществени последици на Москва.  

" Зеленски изиска (Русия) да бъде оповестена за страна спонсор на тероризма, а вместо това администрацията на Байдън сподели, че няма да поддържа това, а са измислили различно определение, което даже не съществува нито във вътрешното, нито в интернационалното право на Съединени американски щати - за него няма никакво правно съображение ", съобщи пред американското издание помощник на конгресмен, осведомен с договарянията.

Той добави, че " това е половинчата пиар мярка, която няма да реализира нищо, с цел да накаже Русия, нито ще помогне на украинския народ ".

Базирани в Съединените щати неправителствени организации, подкрепящи Украйна, разкритикуваха законопроекта.

" Въпреки че държавното управление на Съединени американски щати, Конгресът и президентът Байдън направиха доста в поддръжка на Украйна, предлагането за (обявяване на Русия за) " страна агресор " е контрапродуктивно и не трябва да се приема ", написаха те в взаимно изказване.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР