Компютри с тях вече предлагат Alienware и системните интеграториСерията процесори

...
Компютри с тях вече предлагат Alienware и системните интеграториСерията процесори
Коментари Харесай

Два нови Ryzen Threadripper подобряват гейминга

Компютри с тях към този момент оферират Alienware и систематичните интегратори

Серията процесори Ryzen Threadripper WX се отличава с водещ в класа брой ядра

AMD разгласи пазарната наличност на още два десктоп процесора AMD Ryzen Threadripper от 2-ро потомство. Това са моделите 2970WX с 24 ядра и 48 влакна и 2920X с 12 ядра и 24 влакна.

Серията Ryzen Threadripper WX се отличава с водещ в класа брой ядра, като чиповете са особено ориентирани към експертите, търсещи повече изчислителна мощ за най-тежките задания.

На собствен ред, серията Ryzen Threadripper X дава на запалянковци, геймъри и стриймъри висока продуктивност с плавни геймърски преживявания, обезпечени от по-високите базова и нараснала (boost) тактова периодичност, спрямо предходното потомство чипове Threadripper.

AMD съпоставя новите си чипове с Itnel Core i9-7960X и Core i7-7820X. Според компанията, 24-ядреният/48-нишков Ryzen Threadripper 2970WX и 12-ядреният/24-нишков Ryzen Threadripper 2920X оферират с до 39% и 55% по-висока многонишкова продуктивност.

Ryzen Threadripper 2920X също по този начин предлага по едно и също време 4K гейминг и 4K30 шифроване при скорост 40 000 Kbps, тъй че геймърите да могат гладко да стриймват своя геймплей. И двата процесора 2970WX и 2920X имат с до 32% по-висока продуктивност в рейтрейсинг и 60% по-бързо криптиране за основатели на наличие, в съпоставяне надлежно с Core i9-7960X и Core i7-7820X, твърди AMD.

Специално планиран за процесори Ryzen Threadripper WX е основният нов програмен продукт Dynamic Local Mode (DLM), който усъвършенства продуктивността на приложенията, като обезпечава най-нуждаещите се влакна да получават постоянно преференциално време върху ядрата с местна памет. Тази функционалност автоматизирано се конфигурира с евакуиране на AMD Ryzen Master на Ryzen Threadripper 2990WX или 2970WX основани системи.

Без да е належащо никакво деяние от страна на потребителя, софтуерът Dynamic Local Mode:

Когато е задействан, Dynamic Local Mode води до приблизително 15% спомагателна продуктивност за Ryzen Threadripper WX в обособени приложения, измежду които бенчмарка SPECwpc и игри като PUBG, Far Cry 5 и Alien: Isolation. AMD също по този начин възнамерява да отвори характерността към повече консуматори с включване на Dynamic Local Mode като пакет по дифолт в бъдещите ъпдейти на драйверите на AMD чипсетите.

Цените на процесорите AMD Threadripper от второ потомство стартират от 649 $

Всички Ryzen Threadripper от 2-ро потомство се поддържат от пълноценна екосистема от нови дънни платки, както и от съществуващи X399 платформи с елементарен ъпдейт на BIOS-а – разнообразни модели към този момент са налични от топ-производители като ASRock, ASUS, Gigabyte и MSI. За интервала на коледните празници през 2018 година тези производители оферират промо пакети с цени на дъната, започващи от $199 при закупуване дружно с Ryzen Threadripper CPU.

И двата процесора Ryzen Threadripper 2970WX и 2920X са налични от през днешния ден в световните търговски вериги, като цените им стартират от $649. Нови асемблирани системи се оферират от световните сътрудници на AMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР