Компанията WhatsApp подготвя сериозно разширяване на възможностите на своя месинджър

...
Компанията WhatsApp подготвя сериозно разширяване на възможностите на своя месинджър
Коментари Харесай

WhatsApp ще бъде първият месинджър, който внедрява чатбот с изкуствен интелект

Компанията WhatsApp приготвя съществено разширение на опциите на своя месинджър за връзка: чатбот с изкуствен интелект ще стане наличен за потребителите. Това заяви ресурсът Gizmochina.

Да, в бета-версията на месинджъра към този момент има нова икона в горната част на бутона за пускане на чат в раздел „ Чатове “. Когато щракнете върху него, можете бързо да отворите чатовете с поддръжка на изкуствен интелект. Авторите на WhatsApp нареждат това изобретение като метод да дават на потребителите “бърз, комфортен и персонален метод за приемане на информация “.

Потребителите, посредством текстова поръчка, ще могат да задават въпроси и да спорят с бота, да генерират стикери и фотоси напряко в месинджъра. Докато чатовете с изкуствен интелект са налични за лимитирана група бета-тестери, самият факт за внедряване на нововъведението допуска, че чакането за неговата реализация за необятно потребление няма да е дълго.

Не се знае обаче по кое време тъкмо ще се организира огромното стартиране. По един или различен метод, нито един от известните месинджъри към момента не предлага функционалност, основана на AI. Това може да е стъпка напред в по-дълбокото внедряване на изкуствения разсъдък в останалите известни месинджъри и възстановяване на взаимоотношението с потребителите.

Припомняме, че неотдавна в WhatsApp бе добавена функционалност за автоматизирано заглушаване на позвъняванията от непознати номера. Опцията разрешава ограничение на непознатите позвънявания и понижаване на спама, който, съгласно статистиките, през последно време се е нараснал. Достъпът до функционалността е посредством в Настройки > Поверителност > Обаждания и избора на опцията „ Заглушаване на непознати обаждащи се “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР