Компанията ще започне да доставя своята AI джаджа през март

...
Компанията ще започне да доставя своята AI джаджа през март
Коментари Харесай

Humane уволнява 4% от персонала преди пускането на AI Pin – своя „смартфон без екран“

Компанията ще стартира да доставя своята AI джаджа през март за $699.

Стартъпът Humane, учреден от някогашни чиновници на Apple, разгласи уволнението на 4% от личния състав си (10 души) тъкмо преди плануваното стартиране на своята джаджа AI Pin — позиционирана е като смарт телефон без екран — устройството, посредством магнитно прикрепване към облеклата, употребява проектор за лъчение на изображения към всяка повърхнина.

Според The ​​Verge, съкращенията са разказани като „ упражнение за понижаване на разноските “. Главният изпълнителен шеф на компанията Бетани Бонджорно също разгласи, че техническият шеф Патрик Гейтс ще „ заеме длъжността консултант, с цел да прекарва повече време със фамилията си “.

Humane за първи път показа своя AI Pin на света през ноември и към този момент стартира да приема предварителни поръчки. Според данните, в основата на устройството стои процесор Qualcomm Snapdragon, употребява камера и датчици за придвижване, с цел да наблюдава и записва околната среда, има вграден високоговорител и може да се свързва с Bluetooth-слушалки. Може да се взаимодейства благодарение на жестове, които се четат от камерата, и има „ знак за доверие “, който светва постоянно, когато камерата, микрофонът или други датчици на устройството по някакъв метод записват данни.

Освен че коства $699, устройството идва с абонаментна такса от $24/месец за телефонен номер и клетъчни данни за фирмената безжична услуга на Humane, работеща в мрежата на T-Mobile; облачно вместилище за фотоси и видео; и опцията да се вършат неограничени поръчки към AI-моделите на OpenAI.

AI Pin може да написа известия, сходни на вашия жанр, и да основава резюмета на наличието на входящата кутия; превежда аудио на други езици и разпознава храната, с цел да дава хранителни препоръки. Той също по този начин поддържа стрийминг на музика Tidal, което включва диджей, работещ с AI, избиращ музиката въз основа на вашия плейлист. Предвидени са и фото функционалности, ориентирани към AI, само че не е ясно какво значи това.

В момента компанията е събрала повече от 200 милиона $ финансиране, в това число и от изпълнителния шеф на OpenAI Сам Алтман и основния изпълнителен шеф на Salesforce Марк Бениоф.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР