От днес родителите на приетите деца в ясли и детски

...
От днес родителите на приетите деца в ясли и детски
Коментари Харесай

Стартира записването на приетите деца в столичните ясли и детски градини

От през днешния ден родителите на признатите деца в ясли и детски градини в София могат да ги запишат. В петък беше оповестено класирането, като за поредна година над 10 хиляди ще са децата, които остават без място в общинските детски заведения.

Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година. Около 11 200 са признатите на първо класиране, остават към 3000 свободни места.

Приетите на първо класиране деца би трябвало да бъдат записани до 23 май в съответното детско заведение. Родителите показват един набор от документи като удостоверение за раждане, документи за идентичност на двамата родители като не е нужно да участват двамата родители при записването, служебна записка от местоработата на родителите, копие от трудова брошура и други документи.

Следващото класиране е до 23 май, като до края на лятото има още две класирания - на 7 юни и в края на юли, а по-късно има така наречен настоящи класирания, за които не би трябвало да се кандидатства още веднъж, защото системата пази към този момент направените поръчки от родителите.

При подготовката за второ класиране, в системата ще има 1 час, в който ще се покажат свободни места, като това няма да са тези, които са останали незаети от първо класиране, само че и такива на отказали се родители.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР