Според доклад на изданието 404 Media слънчевата активност е нарушила

...
Според доклад на изданието 404 Media слънчевата активност е нарушила
Коментари Харесай

Геомагнитната буря се превърна в кошмар за фермерите, които разчитат на технологиите за прецизно земеделие

Според отчет на изданието 404 Media слънчевата интензивност е нарушила работата на значими GPS системи, които ръководят актуалните трактори.

Известно е, че галактическото въздействие провокира разстройства в GPS и информационните системи и може би никой не усети тези проблеми повече от фермерите този уикенд. 404 Media оповестява, че нарасналата слънчева интензивност през последните няколко дни е довела до спирания в GPS навигационните системи, които ръководят някои модерни трактори на John Deere и други марки. Технологията дава опция на земеделските стопани да сеят по-ефективно в извънредно тесни, прави линии. Само че те са били посъветвани краткотрайно да спрат да я употребяват заради опцията от пораждане на грешки, които могат да провокират безпорядък по време на беритба.

Тракторите на John Deere се свързват с така наречен кинематични системи в действително време (RTK), оповестява 404, които разрешават точно засаждане с акуратност до сантиметър. Ако фермерите продължат да засаждат без нормалната си акуратност, се чака, че „ редовете няма да са там, където AutoPath линиите считат, че са “, когато пристигна време за обработка и прибиране на реколтата. Това съобщи пред 404 Media Landmark Implement, притежаващ някои дилърски центрове на John Deere.

Моментът е ужасяващ – в този момент е пикът на сезона за засаждане на царевицата, а един фермер от Небраска, Кевин Кени, сподели пред 404:

„ Всички трактори сега седят в края на полето и са изключени поради слънчевата стихия “.

Много ферми трябваше да преустановят сеитбата, до момента в който други не престават и просто се надяват на най-хубавото.

Геомагнитната стихия, която претърпяваме сега, е най-силната, следена през последните 20 години, и доближи равнища G5 в петък и събота сутринта, което се смята за „ рисково “. По-късно тя отслабна до G4/G3, само че се чака да се развихри още веднъж в понеделник вечерта, когато някои интензивни, само че по-бавно движещи се коронални всеобщи изхвърляния от Слънцето ще доближат Земята. Това е отлично, в случай че желаете да видите северното зарево, само че не чак толкоз, в случай че прехраната ви зависи от технологиите, на които мощната слънчева бурята се отразява.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР