Компанията Neurolink, основана от , получи разрешение от Американската администрация

...
Компанията Neurolink, основана от , получи разрешение от Американската администрация
Коментари Харесай

Над 1000 човека имат желание да си имплантират мозъчен чип от Мъск

Компанията Neurolink, учредена от, получи позволение от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) да организира клинични тествания на своя мозъчен имплант, оповестява Bloomberg.

Това отваря нова глава в историята на взаимоотношението на индивида и технологиите. Neurolink към този момент стартира търсенето на доброволци за първото клинично изпитване, което включва хирургическа намеса за имплантиране на електроди и свръх тънки проводници в мозъка.

Процедурата допуска премахване на част от черепа, което по-късно се заменя от компютър с размерите на четвърт $. Този имплант е предопределен за дълготрайна приложимост и ще пресмята и проучва мозъчната интензивност, като предава данни на близкия преносим компютър или таблет.

Към момента повече от 1000 души са изразили предпочитание да вземат участие в този опит. Това демонстрира възходящ интерес към опциите, които невротехнологията разкрива.

Neuralink се стреми да разшири границите на човешките благоприятни условия, като предлага нови способи за взаимоотношение с технологиите и евентуално революционизира лекуването на неврологични болести.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР