Увеличава се интересът към отглеждането на екзотични животни като домашни

...
Увеличава се интересът към отглеждането на екзотични животни като домашни
Коментари Харесай

Екзотичните животни стават все по-предпочитани за домашни любимци

Увеличава се ползата към развъждането на екзотични животни като домашни любимци. Все по-често с изключение на известните змии и гущери, хората отглеждат африкански охлюви или отровни жаби. Ако имате сходни планове, посетете в Пловдив, където сега се организира ревюто " Екзотик Експо ".



В зала Колодрума феновете ще видят над 1700 типа екзотични животни на едно място. Сред тях и охлювите „ ахатини “.

" Това е сборно разбиране за гигантските африкански охлюви. Аз виждам охлюви от 20 години, само че в последните 4 години има пик на интереса към тях ", сподели Ростислав Траянов - участник в ревюто.

Отглеждането им в домашни условия не е по никакъв начин мъчно, тъй като при липса на храна те се затварят и може да останат в това положение няколко месеца. Освен това няма научно потвърден случай на алергия към пълзящите безгръбначни.

" Това е тропическо животно, то изисква висока температура и мокрота, в случай че това се реализира от там насетне всичко е доста просто, пластмасов съд, почва въз основата на торф и горски лишеи и храненето е безусловно безпроблемно, всичко зеленчуково и зеленолистно, което ние ядем и те го ядат, тикви, тиквички, моркови, ябълки ", показа Ростислав Траянов - участник в ревюто.

Сред най-скъпите екзотични животни в Пловдив бяха тройка южноамерикански отровни жаби от типа „ Арлекин “.

" Интересното при тези жаби е, че те са отровни единствено в природата, в плен са безвредни, тъй като токсините ги получават от хранителната диета, от мравки, бръмбарчета и други безгръбначни, от които извличат токсините за отбрана ", описа Иван Делев – участник в ревюто.

Изложбата в Пловдив е с вход свободен.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР