Компанията COBOD, чиято мисия е да изгражда по-интелигентни сгради чрез

...
Компанията COBOD, чиято мисия е да изгражда по-интелигентни сгради чрез
Коментари Харесай

Най-голямата 3D-принтирана сграда в света: конна база във Флорида

Компанията COBOD, чиято задача е да построява по-интелигентни здания посредством многофункционални строителни роботи, основани на технологията на 3D щемпел приключи още един рекорден план: най-голямата 3D принтирана постройка в света – първокласна конна база във Флорида, наречена Printed Farms.

Това се споделя в изказване на компанията, оповестено предишния месец.

COBOD към този момент са принтирали най-високата такава постройка в Саудитска Арабия, с височина от 9,9 метра и са съумели да отпечатват цели 3 здания за 8 дни в Оман.

Сега новото оборудване може да се похвали с обща повърхност от 939 квадратни метра и височина от 4 метра. Пълната дължина на постройката е внушителните 47 метра, а ширината ѝ е 25 метра.

В плана беше употребен строителният 3D принтер BOD2 на COBOD.

Филип Лунд-Нилсен, съосновател на COBOD и началник на американския пазар, означи:

„ COBOD се гордее, че е софтуерен снабдител на още един рекорден план за 3D принтиране на американска земя, който идва единствено малко след завършването на първата двуетажна 3D принтирана постройка в Съединени американски щати в Тексас, също употребяваща нашия 3D принтер BOD2. Особено горди сме, че нашите 3D принтери се употребяват за необятен набор от приложения, с изключение на за жилищно строителство, което е преобладаващият случай на приложимост в промишлеността. Машините ни към този момент преобладават в тази област, само че се употребяват и за принтиране на турбинни бази, учебни заведения, офис здания, центрове за данни, силози и други – в този момент към листата се прибавят и конни бази. “

Новият план се намира в Уелингтън, Южна Флорида и е конструиран по този начин, че да устоя на рискови метеорологични условия, в това число урагани и тропически стихии. Освен това той разполага с 3D-принтирани стени, които разполагат с празнина и въздушна пролука, която обезпечава естествено изстудяване на постройката. Процесът на създаване включва 5 премествания на принтера, като двете страни са приключени 2 пъти, а междинната част е изпълнена един път.

3D принтерите на COBOD са виновни за първата в Европа 3D-принтирана постройка, което се случи през 2017 година. Впоследствие мощните принтери на компанията направиха първите 2 и 3-етажни здания в Европа (в Белгия и Германия) и Северна Америка (в Съединени американски щати и Канада) и Индия. И най-после, първата 3D-принтирана вила в Дубай и здания в Африка също са направени от 3D строителните принтери на COBOD, съгласно изказването на компанията.

Визията на COBOD е да автоматизира най-малко 50% от строителните процеси на строителните обекти. Всичко това води до по-добро, по-бързо, по-евтино и по-устойчиво строителство спрямо стандартния бетон.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР