Компаниите са като хората - някои имат мощни възходи и

...
Компаниите са като хората - някои имат мощни възходи и
Коментари Харесай

Тези 5 компании са винаги на плюс по време на рецесия

Компаниите са като хората - някои имат мощни възходи и брутални падения, до момента в който други се отличават с неизменност. При все по-голям риск от световна криза идва въпросът къде е рационално да влагаме парите си.

Анализаторите от Insider Monkey имат отговор на този въпрос - посредством данни от 2008 година насам те са създали лист с фирмите, които е минимум евентуално да пострадат при криза.

The Walt Disney Company : Когато времената са тежки, процъфтяват слабостите ни, а Disney оферират бягство от действителността за цялото семейство, отбелязва GoBankingRates. Не е за подценяване и способността на компанията да навлиза в нови ниши - с платформата Disney+ по време на пандемията, когато увеселителните паркове бяха затворени.

Мики Маус и компания се оправиха с цели 8,8% по-добре от показателя S&P 500 през 2008 година, тъй че упованията на специалистите са и при нова криза Disney да се оправят добре.
 Тревожните признаци за идна дълбока криза
Тревожните признаци за идна дълбока криза

И дали това не е единствено " върхът на айсберга "?

Netflix: По същата причина като Disney, и Netflix се оправи чудесно и по време на рецесията през 2008 година Като напълно млад стрийминг състезател с голям бизнес с DVD филми чартърен, компанията записва 21% по-добро показване от S&P 500. COVID-19 и затварянето по домовете също донесе големи доходи на Netflix, който в това време стана преобладаващата международна видео платформа.

Сега конкуренция не липсва, само че съществуването на 231 млн. консуматори е сериозен мотив в интерес на оцеляването на компанията.
 Очаквате криза? Ето няколко метода по какъв начин да инвестирате в сходна среда
Очаквате криза? Ето няколко метода по какъв начин да инвестирате в сходна среда

Според доста специалисти Съединени американски щати ще изпаднат в криза през 2023 година

Home Depot: Ръстът на лихвите по заемите отхвърля от ден на ден хора от закупуването на нови домове, а и несигурността не се комбинира добре с проекти за скъпа почивка зад граница. Какво вършат тогава те - ремонтират, вършат си кътчета за отмора в двора, оборудват си пространства за работа или почивка. И вършат оборот на вериги с материали за дома и градината като Home Depot.

Компанията надминава S&P 500 и през 2008 година, и през 2020 година През последното десетилетие маржът на облагата ѝ се е нараснал от 6% на 11%.

T-Mobile : Без смарт телефон и интернет сигурно се живее, само че все по-малко хора са склонни да пробват това. Така малко на брой понижават телеком разноските си.

T-Mobile надмина S&P 500 както през 2008 година, по този начин и през 2020 година Много евентуално е това да стане и най-големият американски телеком след покупката на Mint Mobile.
 Преслав Райков: Банкерите желаят криза, нека се ръководи добре
Преслав Райков: Банкерите желаят криза, нека се ръководи добре

Трябва да се либерализира трудовият пазар, с цел да не ни " прескачат " вложители, счита икономистът

Synopsys : Тясно профилираните компании рядко се въздействат от процесите на общия пазар. Пример е Synopsys, която е водач в софтуера за основаване и тестване на интегрирани вериги за чипове. Нейните артикули вършат допустимо съществуването на актуалните тв приемници, смарт телефони, коли и на процедура всяка друга електроника.

По време на пандемията, която имаше и дефицит на чипове, акциите на Synopsys се търгуваха със 70% по-добре от междинното равнище на S&P 500.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР