Технологичнияг гигант Google избра европейската страна, в която ще инвестира

...
Технологичнияг гигант Google избра европейската страна, в която ще инвестира
Коментари Харесай

Google избра европейската страна, в която да инвестира €1 милиард

Технологичнияг колос Гугъл избра европейската страна, в която ще влага още  €1 милиард за разширението на своя център за данни. Става дума за Финландия, а концепцията на компанията е да подтиква растежа на бизнеса си с изкуствен интелект в Европа, излиза наяве от изказване на корпорацията, представено от Reuters.

През последните години доста центрове за данни се разполагат точно в скандинавските страни поради по-хладния климат в района, данъчните облекчения и изобилието от възобновима сила. Съседите на Финландия - Швеция и Норвегия, в последно време стават все по-критични във връзка с разполагането им, като  специалисти от промишлеността настояват, че скандинавските страни би трябвало да употребяват възобновимата си сила за артикули като зелена стомана, да вземем за пример.
 Гугъл редуцираха 200 от основните си чиновници
Гугъл редуцираха 200 от основните си чиновници

Част от работата им ще се прави от индийци и мексиканци

Именно те биха могли да оставят по-висока добавена стойност за страните. Но потенциалът на вятърната сила във Финландия се е нараснал толкоз бързо през последните години, със 75% до 5677 мегавата единствено през 2022 година, че във ветровити дни цените са паднали до негативни стойности, демонстрират настоящите данни на промишлеността.

Поради тази причина към момента има разполагаем потенциал от възобновими източници за центрове за данни като този на Гугъл, който получава вятърна сила във Финландия по дълготрайни контракти.

Анализаторите считат, че потреблението на електрическа енергия в центровете за данни ще се усили всеобщо поради бързото повишаване на потреблението на изкуствен интелект, което и Гугъл уточни като една от аргументите за решението си за инвестиция, наред с това, че нейният център за данни Hamina в страната към този момент работи с 97% безвъглеродна сила.
 Гугъл прави тези извънредни AI функционалности налични за всички
Гугъл прави тези извънредни AI функционалности налични за всички

Трябва ли да се безпокоим за бъдещето на Pixel?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР