Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на застрахователния

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на застрахователния
Коментари Харесай

Обрат: КЗК разреши на Еврохолд да купи ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила на застрахователния холдинг " Еврохолд " да придобие сдруженията на чешката енергийна група ЧЕЗ в България, оповестиха от купувача пред Българската фондова борса в четвъртък.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията не е оповестено на уеб страницата ѝ, само че " Еврохолд " е бил известен за позволението, което тъкмо преди година бе отказано и договорката бе неразрешена. След обжалване, Административния съд София област откри куп нарушавания в произнасянето на КЗ и върна производството за ново разглеждане, което в този момент завършва позитивно за застрахователния холдинг.

Зелената светлина от Комисия за защита на конкуренцията ще разреши приключването на договорката за 350 млн. евро, при която особено основаното от " Еврохолд " в Холандия дъщерно сдружение " Ийстърн Юропиън Електрик къмпани " ще придобие надзор над шест от сдруженията на ЧЕЗ в България. Реално " Еврохолд " ще придобие 63 на 100 от акциите в мрежовия оператор в Западна България и също толкоз от снабдителя с ток в този район, както и ще вземе напълно търговец на ток, два ВЕИ плана и сдружение за осведомителни технологии.

" Придобиването на сдруженията на ЧЕЗ Груп е част от тактиката на " Еврохолд " за нахлуване на нови контролирани пазари в Югоизточна Европа и за основаване на водеща районна ютилити компания ", написа в известието на холдинга до борсата, където той е листнат.

" Интеграцията на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолдще бъде подкрепена от енергиен ръб от български и интернационалните специалисти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали управителни позиции в огромни енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков ", напомнят от " Еврохолд ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР