Комисията за разследване на полицейското насилие, извършено по време на

...
Комисията за разследване на полицейското насилие, извършено по време на
Коментари Харесай

Търсят старшия на взвода от протестите на лято 2020 г., искат документи от МВР и прокуратура

Комисията за следствие на полицейското принуждение, осъществено по време на митингите 2020 година, взе бързи решения - да се проверяват следните мероприятия: 10 юли пред Партийния дом, 7 август на Орлов мост,, 22 септември при Българска академия на науките и 24 август при сбирката на прокурорите в Бояна - всички през 2020 година

Това съобщи при започване на Комисията ръководителят й Николай Хаджигенов от " Изправи се.Бг! Ние идваме ". Той разясни, че ще се желае информация от Столичната община за одобрени зони за сигурност и издавали ли са позволения по закона за всеобщи мероприятия. Ще се насочат питания до притежателите на камери дали пазят записите. Хаджигенов дефинира концепцията като екзотична, само че увери, че не пречи да се пита.

Изискват се също документи от Столична дирекция на вътрешните работи дали " В ътрешна сигурност " е направила инспекция за На Хаджигенов му е известно само за такава за 10 юли.

Ще се пита и прокуратурата формирани ли са досъдебни производства. Има оферти от Минчо Спасов да се изискват записите от камерите, защото имало полицейски чиновници с камери. Изисквал съм по свои каузи, стигайки до правосъдна зала те към този момент са развалени, евентуално може това ятачество да е такова и тук, разяснява Николай Хаджигенов., очевидци, причинители за насилието, виновните лица, две лица и Тони Златанов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи в този миг, както и Тони Димитров, шеф охранителна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи.
 Главсекът: Боли ме, че вършат служителите на реда на парцал и ги стискат за тестисите Обновена
Главсекът: Боли ме, че вършат служителите на реда на парцал и ги стискат за тестисите

" Трябва ли служителите на реда да ги е боязън да си свършат работата? ", пита той президента

От своя страна Николай Радулов, народен представител от Има Такъв Народ, добави, че " би трябвало да се види старшият на групата или на взвода, дали е имало инструктаж на служителите на реда - да бият, да не бият ".

При хипотезата за подготовка за протест той счита, че може да са изпратили хора под прикритие. По думите му законът за СРС дава изложение за това кой е обект на СРС до хора, които са употребявани от него - по тази причина би трябвало да се направи инспекция по Закона за бюрото за надзор на СРС и да се откри какви са били претекстовете.

По времето на Иван Костов установявали, че обектите са едни, а мотивът - различен, а това е процедура, която и до през днешния ден се употребява от структурите, ползващи СРС. Като огромен проблем той дефинира това, че ръководителите на съдилищата официално подписват настояванията, а съгласно закона за СРС се желае в детайли изложение на случаите.
 Младен Маринов не видял бити жители, а бити служители на реда на митингите 2020
Младен Маринов не видял бити жители, а бити служители на реда на митингите 2020

От ГЕРБ упорстват да се проверява и полицайското принуждение в предизборната акция

Проверките са нужни и имаме формалната причина за следствие на съответни случаи, тъй като нищо на площадите не би дало отговори, счита Радулов. Трябва да се разбере имало ли е платени провокатори, кои са те, люлинска бригада на чуковете ли е, Министерство на вътрешните работи познава тези хора доста добре, в случай че е по този начин - по какъв начин са попаднали там при ограниченията за надзор и са позволени хора с палки и тояги, посочи специалистът.

От Българска социалистическа партия желаеха на идващото съвещание на комисията да има дневен ред и д а бъдат поканени лица с съответна информация.

Заседание, въпреки и нестабилно, се дефинира в сряда, през днешния ден или на следващия ден ще бъдат пуснати настояванията, само че всичко зависи какъв брой бързи ще са институциите, посочи Хаджигенов.
 Яйца и ябълки против пикантен спрей пред Партийния дом Обновена
Яйца и ябълки против пикантен спрей пред Партийния дом

В първия ден би трябвало да стане ясно дали ГЕРБ ще съберат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР