Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва разследване на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва разследване на
Коментари Харесай

КЕВР ще разследва има ли манипулиране на цените на тока на свободния пазар

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) стартира следствие на цените на тока на свободния пазар, заяви ръководителя на комисията Иван Иванов. Причината за първата по рода си сходна инспекция от страна на регулатора е сигнал от работодателски организации за операции на енергийната борса.
В КЕВР е образувана работна група, която да изследва дали има нарушение на търговията на едро на електрическа сила на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ). Това сподели пред публицисти ръководителят на КЕВР Иван Иванов във връзка недоволствата по отношение на внезапните промени на цената на тока на енергийната борса, които се виждат на първо място в сегмента "ден напред ".
Работната група от КЕВР ще би трябвало да събере всички данни от енергийната борса, от участници в борсата, както и от други лица, за които се реши, изясни Иванов.
Той посочи, че изследването ще приключи с отчет, който ще бъде прегледан на съвещание на КЕВР, на което ще се реши дали да се стартира произвеждане или Комисията ще приключи следствието по случая.
Председателят на КЕВР добави, че работната група на КЕВР ще би трябвало да откри дали има манипулиране на енергийния пазар или са правени опити за манипулиране, както и дали има "търговия с вътрешна информация ".
Проучването би трябвало да приключи до 4 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР