Комисията по туризъм проведе редовното си седмично заседание, на което

...
Комисията по туризъм проведе редовното си седмично заседание, на което
Коментари Харесай

Министерството на туризма пренасочва парите за реклама на пазара в Украйна и Русия към Северна Македония, Румъния и Сърбия

Комисията по туризъм организира постоянното си седмично съвещание, на което народните представители изслушаха министъра на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за.

Във фокуса бяха спешните ограничения, които могат да подкрепят бранша в подтекста на бежанската вълна и трите сложни години – поради пандемията и войната в Украйна. Всички показаха единодушие, че войната е трансформирала проектите ни, а по данни, представени от министър Проданов към 350-400 хиляди проведени туристи от Русия няма да дойдат у нас. „ Надявам се разсъдъкът да надделее и да се откри излаз от рецесията час по-скоро “, съобщи министърът на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за.

Председателят на Комисията доктор Илин Димитров се съгласи, че събитията са доста комплицирани и непредвидими, само че все пак сме очевидци на изключителни прояви на смелост и взаимност. Той разяснява, че украинските жители ще получават статут по ускорена процедура, до един месец, с цел да могат да останат и да работят в България.

По време на блиц контрола, по отношение на помощта от 40 лева на емигрант за ден престой, беше очебийно, че една от значимите функции на страната е да подкрепя туристическия бранш, а друга – да следи за икономичното и транспарантно харчене на средствата на българските и европейските данъкоплатци. С отпущането на сумата от 40 лева задачата е страната спестовно да помогне на най-беззащитните хора, които бягат от войната и не могат да се оправят сами, като покрие разноските за храна и заслон, а не някой да печели, защото това е честен въпрос. За да се избегнат злоупотреби с помощта, належащо е бежанците да бъдат регистрирани у нас. Същевременно, страната ще си възвърне средствата по линия на филантропичната помощ. 

Беше изтъкнато, че каквато и национална реклама да се направи сега, никой не би предпочел да почива в регион с нестабилна конюнктура и в милитаризирана зона. Затова за идния летен сезон Министерството на туризма ще насочи напъните си към прилежащите ни страни, на които нестабилната конюнктура може да им повлияе да се насочат към България. Министерството на туризма ще пренасочи средствата, планувани за реклама на пазар Украйна и пазар Русия, към прилежащите ни страни – Северна Македония, Румъния, Сърбия.                                                                                                                                                                                                          

Беше коментирана опцията всеобщият до неотдавна екскурзиант да бъде сменен от по-платежоспособни и защото България има нужния капацитет и за двете категории, е добре да развива всяка опция.

Народните представители разясниха с министъра и други вероятности - по какъв начин да се потърсят промени в структурата на пазарите; да се вземат специфични ограничения, посредством които, да вземем за пример, да се привлекат туристи от Германия и други страни, за сметка на тези, които попаднаха във войната; министерството на туризма да се включи интензивно в изложби на скандинавските пазари. Не на последно място, беше коментирано и какво се случва с ваканционните парцели на съветски жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР