Комисията по финанси и бюджет одобри бюджета на Варна за

...
Комисията по финанси и бюджет одобри бюджета на Варна за
Коментари Харесай

Финансовата комисия одобри бюджета на Варна за тази година

Комисията по финанси и бюджет утвърди бюджета на Варна за 2023 година Макрорамката е в размер на близо 791,4 млн. лв.. От тях 320,5 млн. лв. са делегираните средства от страната, а останалите над 422 млн. – от доходи от локални налози и такси. Бюджетът със средства от европейски планове и стратегии е в размер на 48,7 млн. лв..

Отново най-вече средства са заделени за обучение. Проектобюджетът по това перо е 239,5 млн. лв. и бележи растеж с 37,2 млн. лв. по отношение на първичния бюджет за предходната година. В план-сметката е заложено нарастването на трудовите хонорари на педагогическия личен състав приблизително с 15 % и на непедагогическия личен състав – приблизително с 10%.

Почти по всички функционалности има растеж на средствата, освен това без повишение на локалните налози и такси. Бюджетът за опазване на здравето е с 6,5 млн. лв. повече първичния бюджет на 2022 година и възлиза на 36,5 млн. лв.. Малко над 46,8 млн. лв. са средствата за обществени действия.

Капиталовата стратегия е в размер на 265 млн. лв., като 226,6 млн. лева са обезпечени от бюджета, а останалите 38,4 млн. лева – по европейски стратегии. Голяма част от плановете към този момент се извършват. Работи се по стартирането на нови, свързани главно с облагородяване на междублоковите пространства и построяването на детски площадки.

 фотография: Общински съвет - Варна

На днешното съвещание съветниците гласоподаваха и изменение и допълнение на Икономическата рамка за 2023 година за активността на публичния транспортьор във Варна. Одобрено бе заплащане на километър маршрутен пробег в размер на 16,517 млн. лева, или 1.6353 лева./км без Данък добавена стойност. Транспортната задача за интервала е 10,1 млн. км.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР