Гръцкото правителство няма да одобри ратификация на трите меморандума за

...
Гръцкото правителство няма да одобри ратификация на трите меморандума за
Коментари Харесай

Мицотакис увеличава натиска върху Северна Македония

Гръцкото държавно управление няма да утвърди ратификация на трите меморандума за съдействие, подписани със Северна Македония, по въпроси като процеса на присъединение към Европейски Съюз, до момента в който Скопие не извърши напълно подписаното през 2018 година съглашение от Преспа. Товазаяви още веднъж в сряда министър-председателят Кириакос Мицотакис, представен от Катимерини.

„ На този стадий няма да продължим с ратификацията на меморандумите “, съобщи Мицотакис в изявление за Open TV. „ Ратифицирането на меморандумите в този момент би дало на Скопие лостове за напън “, сподели още той.

„ Нашите сътрудници в Северна Македония би трябвало да признаят, че интервалът на изборите е завършил. Скопие е в изолираност, а не Гърция. Вярвам, че те ще се приспособят към натиска, с който ще се сблъскат ", сподели Мицотакис, като в същото време насочи обръщение към управлението на балканската страна „ да се отнесе съществено към своите отговорности и да престане да се занимава с дребни политически маневри “.

„ Ние не водим външна политика с грандоманство. Категорични сме, че Преспанското споразумениетрябва да се съблюдава ", сподели той.

Новоизбраният президент на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова заобикаля да употребява конституционното име на страната си, както е планувано в съглашението от Преспа, което провокира дипломатически спор с Гърция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР