Три са допълнителните точки, които предстои да бъдат гласувани ивключени

...
Три са допълнителните точки, които предстои да бъдат гласувани ивключени
Коментари Харесай

Промяна в състава на ОбС Сливен и три допълнителни предложения в дневния ред на заседанието 

Три са спомагателните точки, които следва да бъдат гласувани ивключени в дневния ред на идната общинска сесия, разгласи ръководителят на Общински съвет Сливен Димитър Митев. Той разясни, чеедното предложение е обвързвано супълномощаване на представител на Община Сливен в Общото заседание на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “. Второто предложение се отнася до смяна в решение от последните сесии, а третотоза предоставяне на единодушие „ Дентален център 1 – Сливен “ да закупи инсталация за активността си със лични средства.

Чуйте в аудиото...

Сред акцентите от дневния ред Митев уточни идна смяна в Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината. Тя се показва в изменението на цените за почасово прилагане на общински зали, които не са обновени от 2016 година

Друг акцент се отнася до смяна нафинансови средства по обособените бюджетни пера. Това се постанова поради разноски на Общината, свързани с ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на икономически инвентар, благоустрояване на региони в няколко квартала и други

Общинските съветници ще гласоподават и решението да бъде продължен срокът на контракта на досегашния шеф на предприятието по озеленяване и гробищните паркове.

Председателят на Комисията по символика Лидия Димитровапосочи, че се планува изменение на Наредбата за символиката на Община Сливен. Проектът на новата Наредба към този момент е оповестен за оферти и мнения на уеб страницата на Общинскиясъвет.След приключване на законовия 30-дневен период, той ще бъде импортиран за гласоподаване вероятно на последваща сесия на локалния парламент. Димитрова обърна внимание на една от точките от дневния ред, обвързвана с разпределяне на финансови средства. Тя конкретизира, че става въпрос за финансово насърчаване на впечатляващите достижения на сливенски деца в Международния шампионат „ Математика без граници “.

Чуйте....

Във връзка с влезнало в действие решението на Върховния административен съд Върховен административен съд ще настъпи смяна в състава на Общинския съвет. Мястото на общинския консултант Соня Келеведжиева ще заеме самостоятелният претендент Георги Георгиев. Той ще постави клетва по време на утрешното съвещание на локалния парламент, осведоми Димитър Митев.

Чуйте....
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР