Тази вечер на бляскава церемония в Драматичния театър ще станат

...
Тази вечер на бляскава церемония в Драматичния театър ще станат
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив и региона на 22.05.2024 г.

Тази вечер на блестяща гала в Драматичния спектакъл ще станат ясни тазгодишните носители на влиятелната Награда „ Пловдив “. Спектакълът е поверен на креативните екипи на Опера Пловдив и Драматичен спектакъл Пловдив, които са подготвили голям брой изненади. Гостите в двора на театъра ще бъдат посрещани с осъществяванията на Духов оркестър - Пловдив, с диригент Николай Гешев. Отличията, които община Пловдив връчва всяка година в навечерието на 24-ти май, са в 12 категории, като кметът на града връчва и една Специална премия „ Пловдив “ за изключителни достижения в региона на културата. Традицията е от 2019 година, а нейни носители досега са Виктор Бойчев, Емилия Арабаджиева, Кръстю Кръстев, Димитър Райчев. Награда „ Пловдив “ е най-високото отличие, което се връчва на заслужили деятели на пловдивската просвета. Победителите получават статуетка, диплом и парична награда. Официалната гала по награждаване е с начало 19.00 часа. За номинираните е проведено особено посрещане, червен килим и доста изненади. За първи път след церемонията ще се организира „ Бал на създателите “. Имената на номинираните за Награда „ Пловдив “ може да видите на уеб страницата ни.

Повече камери и легнали служители на реда са измежду ограниченията, които се възнамеряват за повишение на пътната сигурност в Пловдив. Това заяви на полемика по тематиката през днешния ден началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Чергов. Пакетът от оферти включва създаване на инженерни уреди и трудности, както и увеличение на броя на видеокамерите и пътните знаци. Мерките са ориентирани основно към пешеходните пътеки и главните градски булеварди. Поводът за полемиката е възходящият брой на тежки произшествия и случаи на неразумно шофиране. В момента в града действат 4 мобилни камери за премерване на скорост, обслужвани от полицейските патрули. Беше показана и интернет платформата „ MyWay “, където жителите могат да изпращат сигнали и да качват видеоклипове с пътни нарушавания. За осемте месеца от старта на платформата са получени към 300 сигнала, 26 от които са от Пловдив.

Община Асеновград вкарва електрически рейсове в градския си превоз. Това става допустимо откакто получи безплатна финансова помощ от малко над 8 млн. 320 хиляди лева за плана „ Внедряване на екомобилност “. Ще се закупят 7 нови електробуса с нулеви излъчвания и ще се изградят 7 зарядни станции. Два от рейсовете ще бъдат по-големи - със 73 места, и ще обслужват най-натоварената линия №4, до момента в който останалите 5 ще са по-малки - с 56 места, като те ще се движат по другите линии на градския превоз. Изпълнителят за доставката на транспортните средства и зарядните станции към този момент е определен. Този план е част от напъните на общинската администрация за запазване на околната среда и обезпечаване на по-комфортен публичен превоз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР