Коментари за провелите се късно снощи в Европейския парламент дебити

...
Коментари за провелите се късно снощи в Европейския парламент дебити
Коментари Харесай

”Свободата е на върха на копието” - коментарите за дебата за България в ЕП се множат в социалните мрежи

Коментари за провелите се късно нощес в Европейския парламент дебити за върховенството на закона и битката с корупцията в България обичайно заляха обществените мрежи. Ето някои от късите и прочувствени реакции на публицисти, адвокати и общественици:
Иван Брегов, правист:
Корупцията е безмилостно жестока.
Фондовете както споделят, са епични.
Ний паднахме. Друг ще си заплати и толкова.
Какво тук значи някаква евроскептичност.

Протест. И след митинга - избори.
Това толкова просто и разумно.
Но в бурята ще бъдем отново сами със себе си,
народе мой, тъй като ЕНП не ни обичаше.

Анна Заркова, публицист:

Изключените микрофони, запушената уста на Радан, слабоумието, скудоумието и духовната мизерия, които нощес в залата на Екологичен потенциал видяхме, надминаха всичките ми показа за разточителната, ненужна и корумпирана администрация, превзела великия в миналото съюз сред европейски страни.

Румяна Ченалова, правист:
Човек постоянно печели, без значение дали реализира задачата си или научава урок.
Вчера в Европарламента ни предадоха следващия урок.Недвусмислен.Безпощаден.
Независимо от митингите.Въпреки напъните на дребна част от българските евродепутати.
Урок за достолепието, доверието, свободата и тяхната цена.
Положението в залата на Екологичен потенциал не беше по- друго от това в България.Евродепутатите пренебрегнаха тематиката за върховенството на закона в България и просто не участваха на дебатите, а Борисов демонстративно избра да се разтовари от тежките `инспекции " с едно мачлЕ.
Европата на партийните ползи, на сделките и лицемерната дипломация ни сподели, че към момента ни вижда като онази тоалетна паница от онази галерия...
Нашата къщурка гори, подпалена от един изпразнен от наличие дебелак и свитата му.Пламъците и писъците на жертвите му стигнаха до Брюксел.Широко затворените очи на ЕНП и структурите на съюза, доминирани от болестта на Борисов няма да угасят нашия пожар.Гетото гори, и какво от това....
Това е урокът ни.
Да разчитаме на себе си.
Да имаме вяра в себе си.
Нашата БЪЛГАРИЯ е скъпа единствено за нас.
Да бъдем войни, а не просяци.
Уважение по принцип няма.То се печели.
Себеуважението и смелостта са оръжията на триумфа.
" Свободата е на върха на копието "!

Стефан Левашки:
Май е време българите да пораснем и да престанем най-накрая да имаме вяра в приказките за положителния дядо Иван, чичо Сам или фрау Меркел.

Стоян Тончев, публицист:
Каквото е в ЕНП, такова е и в ГЕРБ - мафия. И си се бранят един различен.
Опитват се да ни изкарат отговорни, че не харесваме мутрите и мафията от ЕНП в България. Дори желаят да се засрамим и да се почувстваме отговорни, че разобличаваме закононарушенията и кражбите от еврофондовете пред света, като протестираме против тях.

Татяна Кристи, публицист:

вебер: " Не демонстрациите сменят държавни управления, а изборите сменят държавни управления. Това са моите правила. "
Сериозно? Това са, в действителност, правила на един неграмотник, който изцяло е не запомнил разликите м/у демокрации и властнически режими! Колко избори смъкнаха режима на путин? А? А на лукашенко? А на бай тошо??? Колко избори смъкнаха диктатори в Близкия изток и Азия? Екологичен потенциал и Европейска комисия са завладяни от нагли, отвратителни бюрократи като вебер, които смучат от парите на данъкоплатците. Те освен на изцяло безполезни, само че и извънредно нездравословни! Срам за ЕНП!

Божидар Божанов:
Обидното в държанието на ЕНП не е, че са подкрепили ръководството, а че дълги години на процедура ни споделят " вие толкоз си можете ".

Иван Радев, АЕЖ:
Смешно е късането на ризи - доста сме разочаровани от ЕНП и ставаме евроскептици. Явно доста хора са очаквали Европейски Съюз да ни оправи. Ако Европейски Съюз не може да ни оправи, дано помислим не можем ли ние да оправим Европейски Съюз, да вземем за пример, като не пращаме повече депутати в ЕНП с гласовете си.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР