Той произведе пет куршума, три от които уцелиха министър-председателя. Роберт

...
Той произведе пет куршума, три от които уцелиха министър-председателя. Роберт
Коментари Харесай

Доживотен затвор грози нападателя на Роберт Фицо, той искал само...

Той създаде пет патрона, три от които уцелиха министър-председателя. Роберт Фицо се намира в доста тежко, само че стабилно състояние. Нападението се случи, до момента в който той поздравяваше свои поддръжници след съвещание на държавното управление в дребния град Хандлова в Централна Словакия.

 

След офанзивата служители на реда и криминалисти в продължение на часове са търсили и събирали улики и доказателства. Сантиметър по сантиметър проверяващите са обследвали мястото на престъплението. С 3D скенер са сканирали освен мястото на стрелбата, само че и по-широк периметър. Около 23:00 часа криминалистите са отишли и до автомобила, с който Юрай Цинтула идва в Хандлова.

 

Според словашката телевизия Markíza, представена от бТВ, в колата е открит мобилния телефон на стрелеца. След това транспортното средство е било конфискувано.

 

Междувременно полицията е охранявала жилищната постройка, в която Юрай Цинтула живее със брачната половинка си в град Левице.

 

Те също е била отведена от полицията. При извеждането ѝ – малко след 20:30 часа вечерта през вчерашния ден, тя е протекция лицето си с вестник и не е желала да дава отговор на въпроси на медиите.

 

До момента се допуска, че претекстът за опита за ликвидиране против Роберт Фицо е това, че писателят не е бил склонен с политиката на настоящето държавно управление и с измененията, които то е направило и следва да направи.



 

Ако виновността на Юрай Цинтула бъде потвърдена, той може да получи от 25 години до пожизнен затвор.

 

Според уеб страницата на телевизионния канал Markíza Цинтула е признал пред проверяващите, че е възнамерявал нападението си няколко дни по-рано. По думите му единствено желал да нарани премиера, само че не и да го убие.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР