Колкото и много да са хората, които изпитват истински ужас

...
Колкото и много да са хората, които изпитват истински ужас
Коментари Харесай

В отровата се крие и заместителят на болкоуспокояващите

Колкото и доста да са хората, които изпитват същински смут от паяци, става известно, че някои от отровните членестоноги държат ключа за разкриване на болкоуспокояващо, което си съперничи по успеваемост на опиоидите (но без нездравословните странични резултати, които тези медикаменти имат).

По-голямата група на опиоидите включва полусинтетични и синтетични субстанции, сходна по конструкция с опиатите - хероин, оксикодон, фентанил, мепиридин (демерол) и други Опиоидите минават през същия метаболизъм в човешкото тяло, както и опиатите, само че се разграничават по тяхната скорост на всмукване и разтворимост в мастните тъкани.

Опиоидите са лекарствени субстанции, предписвани от доктор и планувани да се употребяват за къс интервал от време като средство за лекуване или облекчение на признаци. Опиоидите са измежду най-хубавите принадлежности, с които разполагаме за облекчение на разнообразни типове болежка, само че те също по този начин са и мощно пристрастяващи и предозирането им постоянно води до гибел.

Дори да се взимат по наставление, честите нежелани реакции включват замаяност, гадене, унесеност, запек и затруднено дишане.
 Снимка 476026

Безбройните проблеми с опиоидите карат откривателите да търсят други възможности, което води и до проучване на невротоксичната отрова на змии, паякообразни и даже морски охлюви.

Тези токсини засягат нервната система, а техните изтръпващи и паралитични свойства могат да бъдат употребявани за облекчение на болката, откакто смъртоносната част от отровата им бъде извлечена или обезвредена.
 Паяците, България и кои са най-опасните типове у нас
Кои са рисковите паяци в България

Има единствено един мощно токсичен

Оказва се, че отровата на избран тип тарантула от фамилията на китайските паяци, наречена Cyriopagopus schmidti (открита във Виетнам), съдържа пептид, който също е проучен в този подтекст. Нарича се Huwentoxin-IV и работи като инхибира активирането на натриевите канали, нужни за потока на натриеви йони, които могат да задействат и управляват рецепторите на болката в нервната система.

Така учените модифицират невротоксичната отрова на Cyriopagopus schmidti, с цел да създават протеин, който работи като мощно обезболяващо средство. Добрите вести на този стадий са, че към този момент е потвърдено ефикасен при мишки.

View this post on Instagram
A post shared by Adam Stadler (@adamandtheeightleggedbeauties) on Mar 2, 2019 at 5:01pm PST

" Нашите открития евентуално биха могли да доведат до различен способ за лекуване на болежка без странични резултати и да понижат доверието на доста хора към опиоидите за облекчение на болката ", споделя химическият биолог Кристина Шрьодер от университета в Куинсланд в Австралия.

Учените се надяват, че след сполучливите опити върху мишки, скоро ще напреднат още в проучването си и ще основат уместно медикаменти, които да управляват болката при хора, замествайки нездравословните болкоуспокояващи, употребявани сега на всички места по света, пишат от Science Alert.
 Atrax robustus, финеобразните отровни паяци, пожарите, наводненията в Австралия и какви са следствията от тях
Отровните паяци в Австралия се завръщат

Бедите не спират
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР