Коли и автомобили със специален режим на движение ще затворят

...
Коли и автомобили със специален режим на движение ще затворят
Коментари Харесай

Специализирани коли хвърчат по бул. Освобождение в неделя

Коли и коли със специфичен режим на придвижване ще затворят бул. Освобождение за 2 часа в неделя, а писък на сирени ще огласява улицата. Това ще се случи сред 10 и 12 часа в сектора сред първото кръгово на влизане от Тракия до кръговото преди Кауфланд.

Причината – снимане на клип, който демонстрира по какъв начин в забързаното всекидневие пловдивчани не вършат път на полиция, спешна помощ и пожарна при пуснати сирени. Освен това във видеото ще бъде направено съпоставяне и каква е европейската процедура „ Правим го, тъй като е значимо тези коли да стигнат по най-бързия метод до хората, които ги чакат. За страдание, това сега не се случва, поради неналичието на приемливост на пътя. Трябва да се замисли, че някои ден ние или наш прочут може да се нуждае от помощ, а поради несъобразителни водачи да дойдат, когато към този момент е късно “, изяснява Красимир Каракашев, зам. –ръководител на доброволното формирование „ Пловдив 112 “ към общината.

В снимането на клипа ще се включат 25 доброволци с техните коли, 2 частни коли за спешна помощ, 3 полицейски коли и една пожарна. Той ще бъде сниман с няколко камери и дрон, а продължителността му ще бъде 5 мин. Министерство на вътрешните работи ще популяризира сниманото видео в медиите. Освен това то ще бъде обещано на всички автошколи в града.

Затвореният регион ще бъде обезопасен от полицейски патрул. От доброволното сформирование към общината се обръщат към жителите с апел за приемливост и приканват пътуващите да изберат обходен маршрут.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР