Коледа вече няма да е същата за голяма част от

...
Коледа вече няма да е същата за голяма част от
Коментари Харесай

Десетки авиокомпании ограничиха преноса на сладки, конфети и ядки по Коледа

Коледа към този момент няма да е същата за огромна част от пътуващите със аероплан за празника. Десетки самолетни компании включиха в листата си с недопускани предмети на борда коледните бонбони, конфетите и ядките. Строгите правила се постановат от превозвачите поради условия от летищата, на които кацат. Забраните ще важат по избрани направления, а най-засегнатата страна ще е Англия.

Така компании като " Райънер ", " Емирейтс " и " Етихад " към този момент сложиха коледните сладки в забранителния им лист. Конфетите са неразрешени на всички полети, напускащи Обединеното кралство, до момента в който ядките са разрешени на идващите от избрани страни. Има избрани ограничавания и за фирмите, които разрешават преноса на сходни продукти, а точно – те да са в ръчния багаж и да са в истинската си опаковка.

От самолетните компании прецизираха, че новите правила не са свързани по никакъв метод с ограниченията за сигурност, а се вършат с концепцията да няма сюрпризирани пасажери. Причината – английските летища имат свои лични правила за празниците. Ако превозвача разреши на пасажера да носи със себе си сходни продукти, то при кацането му в Обединеното кралство локалните управляващи могат да го накарат да ги изхвърли. Точно поради това от самолетните компании желаят да спестят това на клиентите си.

Две от летищата в Лондон - " Гетуик " и " Хийтроу ", както и това в Бирмингам разрешават да вземем за пример преноса на една неотворена кутия със сладки, която би трябвало да бъде в ръчния багаж. Същото количество, само че в чекирания багаж разрешават лондонските аерогари " Станстед " и " Лондон Сити Еърпорт ", както и тези в Манчестър и Ливърпул.

От самолетните компании припомнят още, че всички подаръчни комплекти, в които има остри предмети като ножици, отвертки и други сходни също няма да бъдат допускани на самолета. Подобна възбрана има за всички полети до Съединени американски щати.

Вкарването на ядки във Англия също ще бъде извънредно комплицирано по Коледа. Всеки ще може да носи със себе си не повече от 2 кг. от всяка една страна от Европейския съюз, както и от множеството средиземноморските страни, измежду които Египет, Тунис и Мароко, само че от нито една друга страна.

Препоръката на самолетните компании е всички сладки и ядки, които пасажерите желаят да подарят на Коледа, да бъдат опаковани като подарък и сложени в чекирания багаж. Задължително на летището те би трябвало да кажат на управляващите какво придвижват, даже и да не бъдат запитани.

Авиопревозвачите, които вкараха възбраната са Air France, Air India, Air New Zealand, American Airlines, Cathay Pacific, Delta, Emirates, Etihad, Icelandair, KLM, Norwegian Airlines, RyanAir, SAS Scandinavian, Singapore Airlines, South African Airlines, United Airlines, WestJet и WowAir.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР