„Когато по време на пуска хората, които извършват ремонта, са

...
„Когато по време на пуска хората, които извършват ремонта, са
Коментари Харесай

Еленко Божков: В АЕЦ „Козлодуй“ е имало пожар, залагам си главата

„ Когато по време на пуска хората, които правят ремонта, са предизвестили, че има теч на масло, ръководителите на централата са ги предиздвикали да бързат. В разследване на това се стига до този пожар. Спор няма. Трябва да се вземат ограничения и тези хора да бъдат изхвърлени от АЕЦ „ Козлодуй “. Това би трябвало да е едно от последните дейности на министъра в оставка “, безапелационен бе той.

„ Министърът на енергетиката (Александър Николов, от квотата на Има Такъв Народ - бел. ред.) трябваше да подаде оставка заради позволени многочислени нарушавания в енергийния бранш и прикриването им, а не по политически аргументи “, сподели още Божков пред БНР.

Той разяснява вноса на полутечен газ и акцентира, че сред България и Турция няма съглашение за междусистемна съгласуваност, което е в нарушаване на правилник на Европейски Съюз: „ Няма правилник, този потенциал търговски не се търгува. Този газ е противозаконен (който се допуска, че влиза от Турция - бел. ред.). За нас ще има съществени последици от Европейски Съюз за това нещо. Ние не знаем каква е цената на този потенциал и какво ще ни коства този потенциал и оттук насетне този газ каква последна цена ще има за „ Булгаргаз “. Ако е за „ Булгаргаз “, може да се окаже, че този газ отива някъде другаде. Защото се следи в този интервал мощно нарастване на газ към Румъния, само че това може да са МЕТ и ДЕПА - това са гръцките търговски оператори, които евентуално изнасят газ от „ Газпром “ за Румъния. Това не може да се откри от чистия баланс “.

Енергийният специалист назова „ бесовщина “ търсенето на опция да се приключи вносът на газ от Русия: „ Да се търси непременно опция да се прекратят всевъзможни благоприятни условия за импорт на един тръбопроводен газ на рационална цена, каквато благоприятни условия би ни дало продължаването или нов контракт с „ Газпром “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР