Когато пишат автобиографията си, много хора прилагат т.нар стратегия спагети

...
Когато пишат автобиографията си, много хора прилагат т.нар стратегия спагети
Коментари Харесай

Никой работодател НЕ иска да види тези 5 неща в CV-то ви

Когато пишат автобиографията си, доста хора ползват т.нар тактика " спагети по стената " - хвърляш всичко, което имаш, пък каквото се залепи.

Работодателите обаче се интересуват повече от качество и по-малко от количество. Изследвания са посочили, че едно CV има единствено седем секунди, с цел да грабне вниманието на индивида, който го преглежда. Затова би трябвало да се погрижите вашето да е в действителност запаметяващо се.

За задачата от Business Insider поучават в никакъв случай да не добавяте тези неща вътре, защото те не вършат изключително положително усещане.

1. Език, който не говорите добре

Учили сте френски преди години в учебно заведение? Добре, само че какъв брой действително си спомняте от езика? Ако не можете да го употребявате свободно, по-добре въобще не го пишете. В най-лошия случай работодателят може да приказва езика и да ви накара да демонстрирате умеенето си, а това може да докара до неловка обстановка.

2. Прекалено базови умения

Да посочвате Micorosoft Word и email в CV-то си в днешно време е просто смешно. Предполага се, че всички умеят да ги употребяват.

3. Присъствието ви в обществените мрежи

Може би си мислите, че стотици почитатели в Twitter и Instagram и другари във Фейсбук са някакво преимущество. Това би могло да бъде по този начин, в случай че да вземем за пример развивате личен бранд. В множеството случаи обаче няма непосредствено отношение към работата ви.

4. Откровени неистини и пресилени обстоятелства

Мениджърите преглеждат десетки, стотици автобиографии. Те могат да засекат лъжите, а и даже това да не стане незабавно, истината рано или късно ще излезе нескрито. И тогава ще имате да давате много пояснения.

5. Шеги

Колко ли автентичен ще изглеждате, в случай че напишете " занаятчия на гуакамолето " в секция " Допълнителни умения "... Всъщност николко. Това не е мястото за шегички. Изглеждате лекомислен и безконтролен.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР