Когато мъжът от Ханчжоу се върнал у дома след командировка,

...
Когато мъжът от Ханчжоу се върнал у дома след командировка,
Коментари Харесай

Коронавирусът извади на светло държавното наблюдение в Китай

Когато мъжът от Ханчжоу се върнал вкъщи след командировка, локалните служители на реда се свързали с него. Те били наблюдавали колата му по регистрационната табела в близкия град Вънчжоу, където има доста инфектирани с ковид, макар че е надалеч от епицентъра на епидемията. Останете вкъщи за две седмици, поискали те.

След към 12 дни индивидът не се стърпял и излязъл на открито, малко преди да изтече този период. Този път му се обадили освен от полицията, обадил му се е неговият началник. Мъжът бил засечен до езеро в Ханчжоу от камера с технология за лицево различаване и управляващите предизвестили компанията му да внимава.

" Бях леко шокиран от опциите и успеваемостта на мрежата за всеобщо наблюдаване. Те в действителност могат когато и да е и на всяко място да наблюдават напредването ни посредством технологии с изкуствен интелект и обработка на огромни бази данни ", сподели мъжът, поискал да остане неизвестен, с цел да и не си основава неприятности.

Китайците от дълго време осъзнават, че се следени посредством най-усъвършенстваната в света система за електронно наблюдаване. Кризата с ковид извади на ярко част от тази технология и даде на управляващите опрощение да употребяват всеобхватните способи за високотехнологичен надзор върху обществото.

Компаниите производители на камери с изкуствен интелект (ИИ) се хвалят, че системите им могат да сканират улиците за хора с леко нараснала телесна температура, да разпознават лицата им, дори в случай че носят маски, и да рапортуват на управляващите. Ако пациент с ковид се качи на трен, системата на железопътната компания може да създаде лист на хората, седнали към него. Приложения към мобилни телефони могат да уведомяват потребителите, в случай че пътуват със аероплан или трен дружно с регистриран притежател на ковид, а карти могат да им демонстрират къде се намират постройките, в които живеят инфектирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР