Кое е европейското в това да дадеш летище София“ на

...
Кое е европейското в това да дадеш летище София“ на
Коментари Харесай

Нинова пита кое е европейското в това да дадеш летище София на Турция?

Кое е европейското в това да дадеш летище „ София “ на Турция? Това попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти по отношение на процедурата по отдаване на концесия на летище „ София “, съобщи организация „ Фокус “.
„ Твърдението, че страната може да бъде неприятен собственик, за нас не дава отговор на истината. Факт е, че вчерашните претенденти, чиито предложения са отворени, са държавни компании. Фактите за летище „ София “ са, че в последните години се усилват приходите с над 20% и стигат до 168 млн. лева Печалбата пораства с 10% и е съвсем 13 млн. лева годишно. Расте потокът на пасажерите, които се усилват през 2018 година със 7% “, сподели Нинова.
По думите ѝ летището се развива добре и попита кое е европейското в това то да се отдаде на концесия на Турция. Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че партията ще продължи напъните да спре тази концесия.
„ Обикновено и освен преди избори, само че и в този момент, българските жители се питат каква е алтернативата и има ли такава. Предлагаме ви тази опция. Българска социалистическа партия застава зад политика и ще ползва политика, при която обекти от стратегическо значение за България ще се ръководят от страната, няма да се приватизират и няма да се дават на концесия. Имате опция за избор. ГЕРБ раздават всичко, което е държавно, което може да носи доходи и да служи за богатството на народа. Ние ще пазим тези обекти като държавна благосъстоятелност и те ще се ръководят по този начин, че приходите от тях да отиват при народа “, добави Нинова.
Тя уточни, че тази тематика е значима за Българска социалистическа партия от три години и регистрира, че партията ще продължи напъните си с всички законови ограничения против процедурата по този начин, както е замислена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР