КНСБ и КТ Подкрепа са против изказаното предложение на Асен

...
КНСБ и КТ Подкрепа са против изказаното предложение на Асен
Коментари Харесай

Синдикатите в защита на държавата от популизма на Асен Василев

КНСБ и КТ " Подкрепа " са срещу изказаното предложение на Асен Василев, съпредседател на " Продължаваме промяната " и спряган за министър на финансите, за редуциране на държавните чиновници с 10%. След извършения в Министерски съвет Тристранен съвет за съдействие те разясниха тематиката.

" И сега има тежък дефицит на фрагменти от инспектори за управление и съблюдаване на трудовото законодателство - компаниите са над 400 000 и в случай че някой се чуди за какво в страната не се съблюдават законите, няма кой да отиде на място и да ревизира, тъй като няма обществени служащи, които да се грижат по тази причина. " В най-бедната страна в Европейски Съюз имаме малко над 2000 обществени служащи ", сподели Ваня Григорова от КТ " Подкрепа ".

Когато този човек заприказва за редукция на броя на чиновниците е добре да си спомни за служителите на реда - уточни тя. Те не са равни на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, има пожарникари, чиновници, занимаващи се с персонални документи, телефон 112 и 90% от бюджета на Министерство на вътрешните работи отива за заплати, няма за обувки, за хартия за принтери, униформи и други Хубаво е да спре популизмът на новите ръководещи и да спрат да лъжат, че ще понижат още повече държавната администрация, в случай че я орежат - значи да останем без страна, тя организира държавната политика на терен, безапелационна бе Григорова.

14% - 30 000 държавни чиновници, в случай че орежем - първо те не са 200 000, а са под 130 000 и обгръщат държавната и общинската администрация, тази корист и нападките към държавните чиновници е извънредно време да спрат, прикани тя.

Любослав Костов от КНСБ добави, че счита, че безработицата ще нарасне, а редуциране на 30 000 чиновници ще е шоково. Някой питал ли ги е тези хора от каква подготовка имат потребност, питат от КНСБ.

От държавната администрация - 1/3 са пенсионери и могат да продължат като консултанти със сигурен приход пенсия, 1/3 са в пенсия, дори и да са 30 000 съкратените, има работа за повече в страната, могат хора да бъдат преквалифицирани, защото на пазара на труда има недостиг на работна ръка от 45 000 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР