Книгите избират нас, творбите чакат реда си, за да станем

...
Книгите избират нас, творбите чакат реда си, за да станем
Коментари Харесай

„Макове през октомври“ - история за книгите, които променят живота ни

Книгите избират нас, творбите чакат реда си, с цел да станем подготвени да ги създадем свои.

От „ Макове през октомври “

Каролина е собственичка на живописна кафе-книжарница в центъра на Мадрид. Тя води спокоен живот, изпълнен с доста книги и фамилен уют.

При случай обаче губи татко си. Налага се и майка й да постъпи в клиника, тъй като отхвърля да поддържа връзка с близките. След месеци без усъвършенстване Каролина измисля терапия, с която ще се опита да разсъни майка си от кататонията. През целия си живот родителите й са били отдадени на литературата и са възпитали децата си на същата любов към книгите. Затова и Каролина се надява, че като й чете, майка й ще се върне в действителността . Но не кои да е книги, а тези, които са трансформирали Каролина. Така посредством историите тя споделя на майка си за себе си, за повратните моменти в живота си, за премълчаното през годините.

Оказва се, че лечението повлиява освен на майка й, а и на самата нея, като й оказва помощ да се сдобри с призраците от предишното.

 книга ИК " Хермес "

Това е една по-различна „ книга за книгите “.

Романите се пишат с помощта на живота на писателите, всичко разказано става действително. И в същото време не е действително. Решава читателят, тъй като той е предназначен да допише историята.

От „ Макове през октомври “

Спомняте ли си коя беше първата книга, която прочетохте? Има ли заглавие, което времето не може да изтрие от съзнанието ви? Има ли създател, който е бил с вас през целия ви читателски живот?

В „ Макове през октомври “ Лаура Риньон Сирера приказва точно за тези произведения и писатели и по този начин основава доста повече от „ книга за книгите “. Литературата е не просто основен воин в романа, тя се трансформира в метод на другарство, в лек за душата, в път към обичаните хора.

Ако обичате да четете, „ Макове през октомври “ ще ви развълнува и ще ви провокира да се вгледате в личния си живот през призмата на книгите. Ако четете по-рядко, може би тъкмо това ще е заглавието, което вечно ще носите в сърцето си оттук насетне.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР