Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко заяви, че ще

...
Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко заяви, че ще
Коментари Харесай

Кличко е готов да се бие при руско нашествие

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко съобщи, че ще я пази с оръжие в ръка. Той изрази подготвеност при положение на съветско настъпление да размени кметския костюм с военна униформа, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 250
Бившият боксьор в тежка категория, който е 50 години, укори също така Германия, където е живял дълго и е упражнявал и където си остава звезда, че блокира доставките на оръжия за Украйна в сериозен миг.

В изявление за Франс прес Кличко съобщи, че от самото начало тренира за водене на бойни дейности и може да стреля с всички типове оръжия.

" Всеки агресор би трябвало да го знае, това няма да бъде една елементарна разходка, това ще му коства скъпо, ние няма да се предадем ", предизвести той.

Миналата седмица американското разузнаване сподели, че съветските военни могат да обкръжат Киев и да смъкват Володимир Зеленски за 48 часа, в случай че се даде предписание за това. Според Кличко това е догадка. Той увери, че неговите служби са готови за допустимо най-лошия сюжет и че има проект за частична евакуация на Киев, град, наброяващ над 3 милиона души.

Според него столицата може да разчита на 5000 бомбоубежища, макар че някои от тях в този момент са употребявани за салони за хубост или за стрийптийз питейни заведения, отбелязва Франс прес. " Не виждам нищо неприятно в това, притежателите ги поддържат ", сподели Кличко.

" Ние разбираме, че нито германците, нито французите, нито американците ще ни защитят. Това си е наша работа, това е наша земя ", сподели Кличко.
Той не крие разочарованието си от политиката на Берлин. " В този сериозен миг е мъчно да се схванат отводите от доставки или блокирането на доставки на отбранителни оръжия от страна на Германия ", макар че тя има стопански ползи, като " Северен поток 2 ", споделя Кличко. " Искам публично от нашите сътрудници да се произнесат, с цел да разберем на чия страна са те, на тази на Украйна, която се пази, или на тази на агресора ", сподели Кличко по адрес на гермаците.

Той все пак изрази вяра, че ще може да посрещне новия немски канцлер, който назовава " остарял познайник ". Олаф Шолц ще бъде в Киев в понеделник. " Запознах се с него, когато той беше кмет на Хамбург ", показа Кличко.

Според него изказвания за поддръжка не са задоволителни. " Ако една война избухне в една от най-големите страни в Европа, каквато е Украйна, това ще дестабилизира цяла Европа ", предизвести той.

Брат му Володимир, който също е някогашен първенец по бокс, пък се е записал като резервист, с цел да се бие при положение на офанзива.

Виталий Кличко напомня, че страната има хиляди резервисти и всеки ден има по 100 нови претенции от украинци, искащи да се причислят към териториалната защита на Киев.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 250  Англия утвърди законодателство за евентуално по-тежки наказания против Русия при инвазия в Украйна Англия утвърди законодателство за евентуално по-тежки наказания против Русия при инвазия в Украйна  Путин държал Макрон на отдалеченост поради отвод на френския президент да си направи ПСР тест в Москва Путин държал Макрон на отдалеченост поради отвод на френския президент да си направи ПСР тест в Москва  Германският канцлер: Искаме мир Германският канцлер: Искаме мир
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР