Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов се включи в дарителската

...
Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов се включи в дарителската
Коментари Харесай

Кметът на община „Родопи“ и на Цалапица с дарителски жест към болно момче

Кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов се включи в дарителската акция за лекуването на Петър Крачев. Личен образец, като подари месечната си заплата, даде и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов, който персонално познава младия мъж.

„ Реших да оказа помощ на един младеж в битката му за живот “, разяснява Павел Михайлов. Наред с това беше входирана и докладна до общински съвет " Родопи " за разпределяне на еднократна парична сума.

Петър е на 28 години и се нуждае от бъбречна трансплантация. Младото момче живее естествен живот досега, в който стартира да получава болки и подувания на крайниците. Лекарите откриват съществено заболяване на бъбреците, което е в напреднала фаза.

От 8 месеца 28-годишното момче е на животоподдържаща хемодиализа, само че положението му се утежнява.

В помощ на фамилията за събиране на сумата от 22 хиляди евро е оповестена и дарителска сметка.

„ Тази сума е непостижима за неговото семейство, което се уповава на добрината на хората “, изрече съпричастност и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Кметът Павел Михайлов изрази вяра, че образецът ще въодушеви и други жители за положителни каузи.

„ Обръщам се към жителите на община „ Родопи “ и към бизнеса, който работи на територията на нашите обитаеми места с апел, който има опция и предпочитание да помогне на един младеж да се радва на живота и на всички близки и другари, които са до него. "



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР