Кметът на Община Берковица официално връчи трудовите договори на новоназначените

...
Кметът на Община Берковица официално връчи трудовите договори на новоназначените
Коментари Харесай

Община Берковица открива нови работни места по одобрен проект за патронажна грижа

Кметът на Община Берковица публично връчи трудовите контракти на новоназначените лица по план „ Патронажна грижа+”, оповестиха от управата в града. Проектът е на обща стойност 459 643.14 лв..
Димитранка Каменова показа, че е извънредно щастлива, че се откриват нови работни места и пожела на всички присъстващи здраве, триумфи и ползвотворна взаимна работа.
Проектът планува даване на интегрирани социално-здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, по отношение на ограничение разпространяването и превъзмогване последствията от COVID-19 в община Берковица. Настоящото финансиране ще обезпечи спомагателни средства за действия, директно свързани с запазване здравето както на ползвателите на обществените услуги, делегирани от страната действия, по този начин и на чиновниците, които дават тези услуги.
Проектът планува две съществени действия:
„ Патронажна грижа “, която включва следните поддейности/мерки:
- Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора;
- Предоставяне на психическа поддръжка, консултиране;
- Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, включително медикаменти (закупени със средства на потребителите или с други средства, разнообразни от тези по актуалната операция), възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, разнообразни от тези по актуалната операция);
- Транспорт на личния състав, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата.
Продължителността на патронажната грижа е от 12 месеца. За даване на услугите ще бъде образуван екип за даване на услугата от общо 9 лица.
Втората активност е „ Превенция на COVID-19 в обществените услуги, делегирани от държавната активност “.
За даване на услугата по тази активност ще бъдат назначени общо 20 лица на служба „ дезинфектатори “, като спомагателен личен състав в домовете за обществени услуги - Дом за остарели хора, Център за настаняване от фамилен вид и Център за социална поддръжка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР