Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че дните от

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви днес, че дните от
Коментари Харесай

Кметът на Москва пусна всички столичани в отпуск заради Covid-19

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи през днешния ден, че дните от 15 до 18 юни в това число ще бъдат неработни в столицата. Всички питейни заведения, заведения за хранене и развлекателни заведения ще би трябвало в тези дни да затварят в 23 часа. Мерките се взимат поради увеличение на случаите на инфектирани с ковид.

Решението не се отнася до организациите, които поддържат градската инфраструктура, силовите ведомства и стратегическите предприятия.

Понеделникът така и така е неработен ден поради формалния празник Деня на Русия (12 юни), който се пада в събота. Собянин предложи на московчани, изключително по-възрастните, да си стоят вкъщи през цялата последваща седмица и прикани жителите на града да се имунизират допустимо най-бързо. Извънредната " почивка " няма да се отрази на заплатите на служащите и чиновниците, спомагателните почивни дни ще са платени.

Днес Русия заяви, че за предходното денонощие са били регистрирани 13 510 нови случая - най-голям дневен приръст от началото на февруари - и доста повече от записаните 9163 нови случая ден по-рано. Измежду вчерашните нови случаи 6701 са в Москва, което е най-големият брой от началото на годината. През последната седмица увеличението на новите случаи на дневна база в цялата страна е 47 на 100, а в столицата - над два пъти.

Президентът на Русия Владимир Путин заяви през днешния ден, че към този момент 18 милиона съветски жители са имунизирани против Ковид-19. Населението на Русия е 144 милиона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР