Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски

...
Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Кметът на Киев обвини Зеленски, че не разкрива истинското положение на Украйна във войната

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в изявление за швейцарската медия „ 20 минути “, заяви в неделя. Кличко упрекна Зеленски в „ неточности “ и в разпространение на погрешна информация за ситуацията на Украйна във войната ѝ с Русия .

Изказването на Кличко идва месец откакто командирът на украинската войска Валерий Залужни назова поради бавния прогрес на Киев в отвоюването на територии от Москва. Президентът Зеленски и увери, че контранастъплението на Украйна върви по проект.

Сега Кличко твърди, че Зеленски „ заплаща за грешките, които е позволил “ поради това, че споделя „ прекалено много информация “ за войната, която не дава отговор на действителността.

„ Можем да лъжем еуфорично народа и сътрудниците си, само че не може да го вършим постоянно “, сподели Кличко във връзка с изказванията на Зеленски. Според киевския кмет е нужна почтеност за „ същинското състояние “ на Украйна след началото на съветската инвазия.

В итервюто за швейцарската медия Кличко изрази поддръжката си за Залужни, като уточни, че той е споделил „ истината “.

„ Понякога хората не желаят да чуят истината, само че в последна сметка той е виновен. Той изясни и обоснова каква е актуалната обстановка “, добави кметът на Киев.

Същевременно Кличко се изрече срещу „ политическите игри “ в Украйна. По думите му една страна във война не би трябвало да позволява да бъде разграничена от вътрешни спорове.

Президентът Зеленски би трябвало да бъде подкрепян до края на войната, „ само че когато войната свърши, всеки политик ще би трябвало да дава отговор за своите неуспехи и неточности “, сподели още Кличко.

Кличко е някогашен международен първенец по бокс и кмет на украинската столица от 2014 година Той стана едно от лицата на отбраната на Киев след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година

В разбора си за английското списание The Economist от ноември тази година Валерий Залужни излезе с изказванието, че нито Русия, нито Украйна сега могат да напреднат на бойното поле.

Той съпостави настоящето състояние на фронта с Първата международна война и положението на така наречен позиционна война, „ която носи големи опасности за въоръжените сили на Украйна и за нейната страна “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР