Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги - Пловдив проведе

...
Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги - Пловдив проведе
Коментари Харесай

Проведе се “Празник на дарителите“ в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги“

Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги ” - Пловдив организира своя обичаен Празник на донорите.  Тя е единственото детско болнично заведение в Южна България с толкоз високо равнище на съоръжение.
Прочетете още
Тържеството откри вокална група „ Бамбини ”. След това началникът на клиниката проф. доктор Иван Иванов направи равносметка на активността на болничното заведение през миналата година и сърдечно поздрави донорите, които са помогнали в битката на медиците и на децата през миналата година. Той показа и за фантазията на лекарите, които работят там, а точно построяването на нова постройка за Клиниката по педиатрия. През 2018 година е открита дарителска сметка за реализирането  на този план, като досега са събрани 165 162 лева

Събраните дарения от частни лица и компании през миналата година са на обща стойност от 43 914 лева

Проф. доктор Иванов не пропусна да показа вълнението си от едно от най-важните дарения, а точно кръвно-газов анализатор, който ще улесни работата на медиците.

Той връчи дарителски документ, цвете и лакомства на всички хора, отворили сърцата си и прегърнали идеята на клиниката през тази година.

Церемонията закриха девойките от школата по балет и гимнастика в Пловдив.

На тържеството участваха и двете лечебни кучета, които радват децата. Те са едни от дребното лицензирани лечебни животни в България.

В болничното заведение работят 38 лекари, 42 медицински сестри, 22 санитарки, 5 здравни асистенти и 8 други експерти - 2 психолога, 1 физиотерапевт и 5 секретарки. Клиниката разполага с 8 звена, профилирани по групи болести: неврология, ревмокардиология, пулмология и алергология, онкохематология, гастроентология и неврология, рехабилитация, ендокринология и интензивно поделение. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР