Китайският вицепремиер и главен преговарящ Лю Хъ заяви, че Пекин

...
Китайският вицепремиер и главен преговарящ Лю Хъ заяви, че Пекин
Коментари Харесай

Лю Хъ пред Кристалина Георгиева: От сделката на Китай със САЩ ще спечели целият свят

Китайският вицепремиер и основен договарящ Лю Хъ съобщи, че Пекин и Вашингтон ще работят дружно след подписването на "първата фаза " от комерсиалната договорка, с цел да получат осезаеми резултати, заяви през днешния ден формалната китайска организация Синхуа, представена от БНР.

Според Синхуа Лю Хъ е показал пред шефа на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева и някои представители на Съединени американски щати по време на негова среща с тях във Вашингтон във вторник, че комерсиалната договорка ще бъде от изгода както за двете страни, по този начин и за целия свят.

Лю Хъ също по този начин е споделил, че Китай и Съединените щати могат да работят дружно за реализиране на печеливши двустранни връзки макар разликите в политическите и икономическите модели на двете страни и че комерсиалното съглашение от "първа фаза " се основава на "взаимно почитание и равнопоставеност ".

Китайският вицепремиер оглавява делегацията, която се намира във Вашингтон, с цел да подпише малко по-късно през днешния ден (от 18:30ч. българско време) в Белия дом "първата фаза " на по-всеобхватното комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай.

Междувременно китайското англоезично издание Global Times заяви, базирайки се на неназован източник, че договарянията по "втора фаза " на комерсиалното съглашение сред Вашингтон и Пекин могат да не стартират скоро.

Таблоидът, оповестен от формалното издание People's Daily на ръководещата Комунистическа партия на Китай, също по този начин цитира неназован източник, непосредствен до китайското министерство на търговията, съгласно който съществуващите американски цени за китайски артикули няма да бъдат анулирани в кратковременен проект.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР