Китайски технологични групи като Xiaomi и Huawei попречиха на Samsung,

...
Китайски технологични групи като Xiaomi и Huawei попречиха на Samsung,
Коментари Харесай

Samsung планира инвестиции за 160 млрд. долара в технологии

Китайски софтуерни групи като Xiaomi и Huawei попречиха на Samsung, като заеха позицията му като максимален международен смарт телефон производител

© Kim Hong-Ji Още по тематиката
Apple. Цена: 1 000 000 000 000 $

Компанията доближи заветната пазарна капитализация, само че това не е таванът й
4 авг 2018
Huawei измести Apple по продажби на смарт телефони

Китайската компания реализира 15% растеж на приходите през първото полугодие
2 авг 2018
Битката сред Amazon и Гугъл продължава на телевизионното поле

Компанията на Джеф Безос ще се опита да пробие на пазара за телевизионни смарт услуги, защото позицията на Гугъл не е одобрена
25 юли 2018
Apple и Samsung поставят завършек на патентната си война

Съд в Съединени американски щати подреди на южнокорейската компания да заплати 539 млн. $ обезщетение на Apple
28 юни 2018 Samsung разгласи предстоящите детайлности по тригодишната си капиталова тактика в размер на 160 милиарда $. Чрез нея компанията цели да усъвършенства рентабилността си поради възходящата конкуренция от Китай. Съобщението идва няколко дни, откакто компанията разгласи първи спад на облагата за последните седем тримесечия, който породи подозренията на вложителите по отношение на дълготрайните проекти на компанията, написа Financial Times.

В какво ще влага

В сряда компанията обясни целите си. За идващите три години Samsung ще влага повече от 22 милиарда $ в технологии последващо потомство, в това число изкуствен интелект, електронни съставни елементи и биофармация, като ще поеме по-голямата част от разноските.

Останалите 138 милиарда $ ще бъдат ориентирани към повишение на основните индустриални мощности за полупроводници и екрани, както и за поощряване на външни за компанията стартъп планове, създаващи до 40 хиляди работни места в Южна Корея.

Най-големият конгломерат в страната е от огромно значение за стопанската система ѝ. Samsung сформира съвсем 20% от цената на локалния борсов показател Kospi Composite, като предходната година надмина Apple и стана най-печелившата софтуерна компания в света. Както и самата страна, Samsung обаче среща компликации, с цел да поддържа растежа си.

Възможни разновидности

Китайски софтуерни групи като Xiaomi и Huawei попречиха на Samsung, като заеха позицията му като максимален международен смарт телефон производител. Те от ден на ден се стремят към главния бизнес на южнокорейския колос, обвързван с мемори чипове. Санджийв Рана, анализтор в брокерската компания CLSA, счита, че капиталовите проекти на компанията идват в сериозно състояние. " Samsung би трябвало да откри нови области за напредък, тъй като актуалният бизнес е пренаситен. Може да са малко позакъснели за вложенията в изкуствен интелект, само че не им се постанова да стартират изначало. Чрез парите, с които разполагат, могат да образуват сливания и да получават компании ".
Санджийв Рана, CLSAТези опасения се споделят от чиновник на Samsung, който счита, че " технологиите се трансформират и не можем да продължим това, което сега вършим. Промяната е въпрос на време. " Компанията също по този начин се сблъсква с напън от страна на държавното управление в Сеул, което обезверено се пробва да стабилизира стопанска система, която страда от високата безработица измежду младите.

Значението за Южна Корея

В понеделник финансовият министър Ким Дон Йеон се срещна с фактическия шеф на Samsung и с очевидния ѝ правоприемник Лий Джи-Юн младши, като настоя милиардерът да обезпечи повече работни места и да подкрепи напъните на Южна Корея да ускори " новаторския си напредък ", основаващ се върху новите технологии.

От своя страна, Samsung се бори с проблемите към публичното състояние на Лий в страната. Съобщението в сряда идва съвсем една година откакто той беше наказан за корупция - случай, който настрои обществото против конгломерата. Лий ще апелира присъдата, само че репутацията на Samsung е накърнена.

" Дългият интервал от време, за който е планувана инвестицията, не значи, че Samsung не я е обмислял авансово ", споделя Ким Рокхо, анализатор в Hana Financial. " Но в този момент е подобаващият миг да я стартира. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР