Китайската полупроводникова промишленост е принудена да работи в условията на

...
Китайската полупроводникова промишленост е принудена да работи в условията на
Коментари Харесай

От началото на годината вносът на чипове в Китай е спаднал със 16,8%

Китайската полупроводникова индустрия е принудена да работи в изискванията на затегнати наказания, тъй че спадът на вноса на съществени съставни елементи в Китай през тази година може да илюстрира освен бавния ритъм на възобновяване на локалната стопанска система след пандемията. През първите 7 месеца на тази година размерът на вноса на чипове е понижен със 16,8% до 270,2 милиарда единици в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

За това оповестява South China Morning Post, като се базира на нови данни от китайските митнически служби. Динамиката на измененията във вноса в тази област до известна степен е окуражаваща, защото спадът се забавя с напредването на времето от началото на тази година. През първите 3 месеца вносът на чипове в Китай е понижен с 22,9%, до момента в който в края на първата половина на годината спадът е 18,5%. От друга страна, през юли размерът на вноса на чипове набъбна поредно с 2,6% до 42,4 милиарда.единици.

На фона на намаляващия импорт на полупроводници вътрешното произвеждане в Китайската национална република нараства. През април, за първи път от 16 предишни месеца, размерът му мина от спад към напредък, а до края на юни производството набъбна с 5,7% на годишна база до 32,2 милиарда единици. В парично изражение общият размер на вноса на полупроводникови съставни елементи от всички типове през първите 7 месеца на тази година в Китай е понижен с 21,6% до 191,3 милиарда $. През първата половина на годината спадът е измерен на 22,4%, само че общият размер на вноса на артикули в Китай за същото време е намалял единствено със 7,6%.

По географски региони измененията в динамичността на вноса могат да се правят оценка единствено за всички категории артикули в цялост. През първите 7 месеца на тази година Южна Корея понижи доставките си за Китай с 24,7% на годишна база. Очевидно размерите на вноса на чипове за памет корейско произвеждане са намалели, защото американските управляващи се пробваха да окажат напън върху локалните снабдители след налагането на наказания против Micron от страна на китайските управляващи. В това отношение Тайван е на второ място по понижаване на вноса към Китай като спадът доближава 22,8%. Япония в изискванията на предстоящите и признати в края на юли ограничавания върху доставките за Китай на някои типове литографско съоръжение съумя да покаже пореден растеж на вноса с 40% през юни, само че е явно, че след осъществяването на тези поръчки ще последва спад, провокиран от новите наказания.

Износът на чипове от Китай през интервала януари-юли претърпя спад с 8,3% до 151,7 милиарда единици, а като цяло износът на всички типове полупроводникови артикули от Китай понижава със 17,2%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР