Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред

...
Полицията в Перник предприе мерки за осигуряване на обществения ред
Коментари Харесай

Полицията в Перник с мерки за абитуриентските балове

Полицията в Перник предприе ограничения за обезпечаване на публичния ред и сигурността на придвижването по пътищата по време на идните абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в региона. Мерките са координирани с Регионалното ръководство на образованието, с управленията на учебните заведения, общините и охранителните компании, ангажирани с защита на обекти.

Засилено полицейско наличие ще има в регионите на учебните заведения и край хотелите и заведенията, където ще честват зрелостниците. Проведени са срещи, свързани с пропускателния режим в заведенията, метода на защита и легитимността на лицата извършващи охранителна активност. Обърнато е изключително внимание върху Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Допълнително тествано е положението на пожарната и спешна сигурност на обектите.Със зрелостниците са провеждани превантивни беседи, свързани с сигурността на придвижването по пътищата, сподели районният представител на Министерство на вътрешните работи Венцислав Алексов.

„ Органите на реда ще глобяват празнуващите, качили се да карат под въздействието на алкохол и опиати. Контролът на придвижването по пътищата ще бъде непрекъснат, осъществените нарушавания ще се снимат и по-късно ще се взема отношение. Показването през прозореца също ще се глоби, като санкцията за това е в размер на 50 лв..Напомняме, че отговорността за недопускане на пътни произшествия, нарушавания и закононарушения по време на абитуриентските балове е на родителите, зрелостниците, водачите на коли с зрелостници, учителите и организаторитена празничните прояви, които директно или индиректно са ангажирани в тържествата”, сподели Алексов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР