Китайската общност у нас предприе мерки, за да намали риска

...
Китайската общност у нас предприе мерки, за да намали риска
Коментари Харесай

Над 100 китайци са под доброволна домашна карантина в София

Китайската общественост у нас предприе ограничения, с цел да понижи риска от внасяне на вируса в България. Създадена е организация от доброволци, които транспортират идващите китайци от летището до домовете им и ги доставят с нужната храна, с цел да не се постанова да излизат. Повече от 100 китайски жители взеха решение непринудено да се слагат под домашна карантина.


Малко преди 12 ч на обяд, Терминал 2. Доброволците се приготвят за идването на групата. Днес е 11-ият ден, в който те се събират, с цел да превозят сънародниците си.

С полет от Москва кацнаха седем души - всички те живеят и работят непрекъснато у нас. Никой от идващите не е бил в регион, в който има разпространяване на вируса. Всеки от тях обаче изцяло непринудено взе участие в самодейността.

Следващите 14 дни китайските жители ще прекарат под домашна карантина. Докато си стоят у дома, най-малко един път седмично пред вратата им ще бъде оставяна торбичка с храна.
Бейджън Джънг, Българо-китайска комерсиална камара: Зеленчуци, плодове, съществени неща, които считаме, че ще има потребност човек, който седи у дома и не може да излезе да пазари. Н. прочие Дун Сяодзюн, дипломат на Китай в България: Препоръчахме на китайската диаспора на студентите и китайските чиновници в китайските компании тук, които са били в Хубей да отсрочат връщането си в България.
В посолството на Китай в София към този момент работи 24-часова гореща линия за китайски жители, които се прибират у нас.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР