Китайската компания Lenovo, която запазва статута си на най-големия производител

...
Китайската компания Lenovo, която запазва статута си на най-големия производител
Коментари Харесай

Кризата на пазара на персоналните компютри намали приходите на Lenovo за пет поредни тримесечия, но тази година най-накрая трябва да се увеличат

Китайската компания Lenovo, която резервира статута си на най-големия производител на компютри в света, регистрира предварителните резултати за второто тримесечие на фискалната година, което за нея се трансформира в пети следващ интервал на спад на приходите. Съответният индикатор в годишно съпоставяне е намалял с 16% до 14,41 милиарда $, само че през настоящото тримесечие Lenovo чака растеж на приходите в сегмента на компютрите и смарт телефоните.

Главният изпълнителен шеф на Lenovo Йънг Юанцинг (Yang Yuanqing) с подготвеност даде изявленията за водещите осведомителни организации, съобщавайки за подобряването на обстановката с търсенето в Китай и неналичието на явни последствия за бизнеса на компанията му в резултат на спомагателните ограничавания върху доставките на ускорителите NVIDIA за Китай. През идната година, съгласно управлението на Lenovo, пазарът на персоналните компютри и смарт телефоните ще бъде подтикван от интереса към технологиите за изкуствен интелект, а през втората половина на календарната 2024 година търсенето на нови компютри и смарт телефони ще стартира да се усилва. Новите модели устройства ще получат способността да локално да форсират някои от интервенциите, свързани с изкуствения разсъдък.

През последното тримесечие чистата облага на Lenovo означи спад от 54% до $249,2 милиона, само че цифрата беше по-висока от упованията на анализаторите. Приходите от 14,4 милиарда $ са повече или по-малко в сходство с външните оценки. Въпреки че приходите на компанията спадат пет следващи тримесечия, това е четвъртото следващо тримесечие на спад на чистата облага. Това значително се дължи освен на запазването на остатъка от произвеждане в сегментите на персоналните компютри и смарт телефоните след края на пандемията, само че и на бавното възобновяване на търсенето в китайската стопанска система. Нетните доходи на компанията през второто фискално тримесечие са спаднали с 60% до 249 милиона $.

През май тази година Lenovo регистрира първия си годишен спад на приходите от 2019 година насам, с 14%. Съответният 12-месечен регистриран интервал завърши през март тази година. Според Canalys, световните доставки на компютри са намалели със 7% през второто тримесечие на календарната 2023 година. През втората половина на идната календарна година, Lenovo възнамерява да пусне ново потомство компютри с локално ускоряване на системите с изкуствен интелект. Без да изпращат чувствителни данни към облачна услуга, такива компютри ще покачат доверието на клиентите в технологиите с изкуствен интелект във връзка с осведомителната сигурност.

Lenovo се пробва да усили каузи на приходите, генерирани отвън пазара на персоналните устройства. Тази част от приходите в края на последното тримесечие е 40%, което е с три процентни пункта повече от преди година. През последното тримесечие компанията съумя да реализира и сезонен връх за норма на облагата, която се увеличи до 17,5%. Между другото, приходите на компанията нарастват поредно с 12%, което надвишава сезонната статистика.

Бизнесът с услуги донесе на Lenovo 11% нарастване на приходите на годишна база до $1,92 милиарда, а бизнесът с инфраструктурни решения усили приходите с 5% на годишна база до $2 милиарда И най-после, персоналните устройства донесоха на компанията $11,5 милиарда доходи, което е с 16%. по-малко от предходната година. Същевременно, делът на устройствата, които не са свързани с PC-пазара, в структурата на приходите на подразделението се е нараснал през годината с 2,4 процентни пункта до 20%. Компанията има намерение в допълнение да усили каузи на приходите си, които са генерирани отвън пазара на персоналните компютри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР