Въпреки че сме дълбоко навлезли в дигиталната ера, трябва да

...
Въпреки че сме дълбоко навлезли в дигиталната ера, трябва да
Коментари Харесай

Как да разберете, че вашият смартфон е на път да се повреди: 5 основни признака

Въпреки че сме надълбоко навлезли в цифровата епоха, би трябвало да знаем по какъв начин да разберем, че един смарт телефон е на път да се повреди, тъй като това е много скъпа инвестиция.

1. Приложенията или телефонът не престават да крашват

Ако имате развалено приложение, проверете дали има налична актуализация за него. Ако това не реши казуса, помислете за деинсталиране. Не е нужно да изтривате обвързвания акаунт, само че това е най-лесното и просто решение. Опитайте да пишете на програмиста и да попитате за това. След като приложението бъде поправено, можете да го изтеглите още веднъж. Ако всичко друго крашва, това може да е сигнал, че вашият смарт телефон скоро ще се повреди.

2. Повреда на екрана (не стъклото)

Въпреки че е елементарно да разберете по кое време стъклото на екрана ви е счупено (изглежда като всяко друго счупено стъкло), повредата на самия екран не постоянно е толкоз явна на пръв взор.

Екранът може да наподобява добре, само че забелязвате, че сензорната функционалност не работи вярно или въобще не действа. Може да забележите дребни черни петна, замъгляване или обезцветяване. Това също може да е сигнал, че смарт телефонът е на път да се повреди и че дисплеят би трябвало да бъде заменен. Можете да извършите това сами, само че имайте поради, че сходна самодейност може да анулира гаранцията на устройството или да аргументи проблеми със съвместимостта.

Можете да го занесете в оторизиран сервизен център отвън вашия производител. Ако това е по-стар телефон, възползвайте се от най-хубава цена, само че може да си коства и да промените целия телефон. Смяната на екран коства повече от просто подмяната на новото стъкло.

2

3. Вода или други вътрешни повреди

Повечето нови телефони имат известна степен на водоустойчивост, само че въпреки всичко има възможност от протичане. Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да изключите телефона си, с цел да избегнете техническа щета. След това избършете телефона си и го обърнете по този начин, че водата да изтече от всички портове. Поставете телефона си пред вентилатор или в купа със силикагел, с цел да се всмуква влагата. Не използвайте сешоар или ориз.

След известно време пробвайте да включите телефона. Това може да работи, само че отново основава проблеми. Ако смятате, че е изцяло пресъхнал и продължава да се държи необичайно, това може да е симптом, че вашият смарт телефон е на път да се повреди и ще би трябвало да си купите нов.

Що се отнася до съществуването на вътрешна щета, която не е обвързвана с екрана, не можете да извършите доста. Потърсете ремонтиран авариен телефон, в случай че не желаете да харчите пари за нов.

4. Прегряване/подуване на батерията

Ако телефонът ви прегрява мощно, затворете всички приложения и изключете Bluetooth, услугите за местонахождение, Wi-Fi и фоновото освежаване на приложенията. Трябва да спрете допустимо най-вече процеси, с цел да дадете отмора на процесора.

Ако това не е задоволително, изключете телефона си от зарядното устройство или премахнете кейса, в случай че имате подобен. Поставете телефона си на хладно и изсъхнало място и му дайте време да се охлади. Не го дръжте в хладилника.

Ако имате подута батерия, това е по-сериозно и също може да ви подскаже, че смарт телефонът скоро ще се скапе. Преди да се опитате да извадите батерията, би трябвало да я разредите доколкото е допустимо. Ако почувствате опозиция при опит да я извадите, оставете я и занесете телефона в сервиз.

3

5. Телефонът не се включва

Ако телефонът ви не се включва, без значение какво вършиме, той може да е развален. Това може да се случи, в случай че телефонът е бил пресечен по време на актуализиране на фърмуера. Наистина, строшен телефон не се поправя елементарно и най-хубавият вид е да го занесете в сервизен център. Бъдете подготвени за новините, че би трябвало да бъде заменен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР