Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече

...
Китай координира своя подход към 5G и някои успехи вече
Коментари Харесай

Кофас: 5G амбициите на Китай са сериозни


Китай координира своя метод към 5G и някои триумфи към този момент са налице. Въпреки това Китай към момента разчита на вноса, изключително на артикули от висок клас, като оставя бранша да бъде изложен на протекционистични закани. Освен това разгръщането на 5G мрежи от китайски компании се възприема като риск за киберсигурността от доста страни. Съединени американски щати не разрешават оборудването на Huawei и притискат своите съдружници да създадат същото, което би могло да ограничи растежа на китайската 5G мрежа в бъдеще.

След като Китай изоставаше в ерата на 3G и 4G, китайското държавно управление сложи специфичен акцент върху развиването на 5G технологията. Целта е производството на чипове да се усили от 65 милиарда $ през 2016 година до 305 милиарда $ през 2030 година Добрите условия, които основава политическата рамка, разрешиха на китайските компании да усилят научноизследователската и развойна активност в частния бранш с бързи темпове, разясняват анализаторите на Кофас.

Координираният метод на Китай за поощряване на 5G ще помогне на доста китайски компании да се възползват от „ преимуществото на първия “. Смята се, че 40% от патентите за настоящи 5G мрежови стандарти са от китайски компании. Huawei е международен водач в мрежовите инфраструктури; сега държи 29% от пазара. Освен това, анализаторите на Кофас чакат тези промени да задействат цикъл на замяна на мобилни телефони.

Но несъмнено, Китай се изправя и пред редица провокации и спънки за развиването си. Американските цени утежняват изискванията за търговия с китайския експорт. Китайските компании, които се занимават с 5G технологии към момента разчитат на вноса на основни съставни елементи. През май 2019 година Съединени американски щати оповестиха, че ще забранят на Huawei и нейните филиали да купуват елементи и съставни елементи от Съединени американски щати. Това оставя китайските компании, изложени на опасности по веригата за доставки на Huawei, като се има поради, че към 16% от неговите съставни елементи идват от американски компании през 2018 година

Експертите на Кофас, също по този начин означават, че разгръщането на 5G мрежи от китайски компании се възприема като риск за сигурността от доста евентуални страни ползватели. Редица страни настояват, че потреблението на мрежовата инфраструктура на Huawei 5G съставлява опасност за персонални и секретни данни за задграничните компании и консуматори.

GSM Асоциацията предвижда, че едвам 14% от всички връзки ще бъдат 5G до 2025 година Ще измине много време до момента в който 5G се трансформира в новия телекомуникационен стандарт.

„ Китай бързо се трансформира в огромен състезател в 5G технологиите, само че остава подвластен от вноса на висококачествени артикули. Поради тази причина секторът е изложен на протекционистични закани. “, разяснява Милена Виденова, шеф на Кофас България. „ За страната ни има значение най-вече какво ще контракти Европейският съюз в тази тенденция.. “, добави още тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР