Китай изпрати военни и хиляди здравни работници в Шанхай, за

...
Китай изпрати военни и хиляди здравни работници в Шанхай, за
Коментари Харесай

Над 10 0000 медицински служители тестват Шанхай

Китай изпрати военни и хиляди здравни служащи в Шанхай, с цел да оказват помощ за тестването на всички 26 милиона поданици на града за ковид в една от най-мащабните реакции в региона на опазването на здравето, съобщи Ройтерс.

Китайската войска през вчерашния ден е изпратила в Шанхай повече от 2000 медицински чиновници от армията, флота и обединените сили по поддръжка, заяви издание на въоръжените сили. По информация от медии, голям брой провинции, измежду които Цзянсу, Чжъцзян и Пекин, са изпратили здравни служащи в Шанхай и съгласно някои оценки общият им брой е над 10 000 души.

Това е най-мащабната реакция на Китай в региона на опазването на здравето от края на 2019 година, когато новият ковид беше открит за първи път в град Ухан. Държавният съвет заяви, че тогава армията е изпратила над 4000 здравни служащи в провинция Хубей, където се намира Ухан.

В Шанхай, където предишния понеделник беше въведен двустепенен локдаун и на процедура на всички поданици е неразрешено да напущат домовете си, през вчерашния ден са били регистрирани 8581 случая на инфектирани с КОВИД-19 без признаци и 425 симптоматични случаи. Градските управляващи през вчерашния ден приканиха всички поданици да се тестват с антигенни проби за КОВИД-19.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР