Кипърският туристически сектор започва да се възстановява от загубите, нанесени

...
Кипърският туристически сектор започва да се възстановява от загубите, нанесени
Коментари Харесай

Кипър заяви, че го очаква не блестяща, но добра година в туризма

Кипърският туристически бранш стартира да се възвръща от загубите, нанесени от пандемията, като посетителите приближават рекордните равнища от 2019 година, въпреки че туристите от Русия са по-малко, съобщи Ройтерс, цитирайки заместник-министъра на туризма Савас Пердиос.

Той сподели, че над половин милион души са посетили острова през първите четири месеца на годината, уточнявайки, че това съставлява 80 на 100 от визитите през 2019 година, която е била рекордна година.

" Фактът, че сме на ниво 80 на 100 от визитите през 2019 година ни вдъхва прочут кураж, че това няма да е трагичната година, която мнозина чакат. Няма да е блестяща година, само че ще е добра година ", сподели Пердиос.

През последните години към 20 на 100 от туристите в Кипър идват от Русия, а украинците съставляват 2,4 на 100. И двата пазара бяха тежко наранени от съветската инвазия в Украйна през февруари.

Освен че поддържат обичайни пазари като Франция, Швейцария, Австрия и скандинавските страни, в последните три години кипърските управляващи се концентрираха върху създаването на нови пазари, старания, които по думите на Пердиос са почнали да дават резултат.

Малко под 4 милиона туристи посетиха Кипър през 2019 година, преди визитите да спаднат през последвалите две години заради пандемията от КОВИД-19. Британският пазар е най-големият за Кипър, като британците се равняват на към една трета от всички туристически визити на острова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР