Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис спечели поредно дело срещу телевизионната водеща

...
Кипърският бизнесмен Харис Кунтурис спечели поредно дело срещу телевизионната водеща
Коментари Харесай

Съдът отсъди окончателно: Радост Драганова да върне незабавно акциите на Харис Кунтурис!

Кипърският предприемач Харис Кунтурис завоюва следващо дело против телевизионната водеща Радост Драганова. Съдът дефинитивно е решил, че неговата компания е нелегално заличена като съучастник в общия им план – парк за зелена сила в брезнишкото село Кошарево. Затова акциите му в общата им компания би трябвало да бъдат възобновени. Освен това Драганова би трябвало да възвърне на Кунтурис и правосъдните разходи, които е направил, научи HotArena.

За неуместната обстановка „ Уикенд ” писа в детайли още през 2016 година, когато без знанието на кипърският вложител съдружниците му във компанията за зелена сила го изваждат от общата им компания. Интересен миг е, че сдружението таман е почнало да печели и да изплаща инвестицията си.
За това, което се случва зад тила му Харис Кунтурис научава с  огромно забавяне и то от инцидентен диалог със собствен прочут банкер. Оказва се, че без той да е известен, макар че е съучастник, имало някакво общо заседание на компанията, която е ангажирана със слънчевия парк. На него бил признат нов организационен акт на компанията, а самият Харис Кунтурис бил освободен като шеф. Новото управление били

Радост Драганова и нейният шурей Венцислав Гоцев,

предприемач с присъда в предишното си, само че оправдан заради изтекла отминалост.
Двамата разписват пълномощие на юриста Пламен Михов да съставлява сдружението. В новия организационен акт те включват клаузи, че компанията към този момент ще се ръководи  само от тях двамата и също така трансформират и адреса. Тези решения са вписани в Търговския указател на 22 юли 2016 година, без Харис Кунтурис даже да подозира какво се случва.
Той стартира поредност от каузи. След няколко години на сложни правосъдни борби, заради известните недостатъци на нашето правораздаване, кипърският предприемач въпреки всичко получава правдивост. Той към този момент е спечелил няколко от делата, а неотдавна магистратите дефинитивно взеха решение, че няма доказателства, а липсват и изказвания, че Харис Кунтурис е желал да приключи присъединяване си в инсталацията за зелена сила. Според съдът е нарушена и самата процедура по привикване на въпросното общо заседание, на което той е изхвърлен от печелившия план. Кунтурис освен, че не е известен за събранието, само че и липсва документално предупреждение от че той „ по своя воля приключва присъединяване си като член на сдружението ”.

Съдът дефинитивно е решил, че заличаването на компанията на Кунтурис като съучастник, поемането на неговите 250 акции в капитала на сдружението

от другите, новият организационен акт и смяната на адреса, са несъществуващи. Затова акциите на кипърския вложител би трябвало да бъдат неотложно възобновени. Неговите съдружници са длъжни да  предприемат „ дейности, с които да подсигурява реализирането на правата ” на Кунтурис, написа още в решението на съда. При това в решението е очебийно нещо доста значимо – неприемливо е другата страна в това дело, т.е. Драганова и Гоцев, да вършат такива промени в сдружението, с които да се пречи за „ реализирането на правосъдно приети права ”.
Бизнесменът Харис Кунтурис до момента е спечелил и други каузи против „ Солар енерджи съпорт ”, компанията на Радост Драганова и нейния шурей Венцислав Гоцев, а има и процеси, които занапред ще бъдат решение. С тази история са осведомени и живо се интересуват освен в  посолството на Кипър в София, само че и институции в Брюксел.
Покрай правосъдните каузи, Харис Кунтурис с изненада научава, че още по времето, преди да го изключат от общата компания, съдружникът му Венцислав Гоцев дал чартърен част от енергийния парк на жена си. При това договорката е написана от нотариус в цялостно нарушаване на закона. Според учредителния акт документите могат да се разписват единствено от тримата съдружници дружно.
От 2016 година насам кипърският вложител е подложен на извънреден тормоз. Преди време в новинарски уебсайт излиза обява, цялостна с измислици и клюки по негов адрес от първата до последната писмен знак. Собственикът на  сайта Стилиян Шишков

бърза да сервира извиненията си

на Харис Кунтурис в наличието на юристите на предприемача. Текстът се оказва, че е написан от някакъв „ публицист ”, само че по-интересното е, че той предложил и да се заплати за обявата и тя да остане по-дълго време на видно място в уеб страницата. Преди пасквилът да види бял свят, неговият създател се поява в  редакцията с юрист Пламен Михов. Това е същият правист, който Радост Драганова и Венцислав Гоцев упълномощават да съставлява компанията, обвързвана с енергийния парк, откакто изхвърлят кипърския си съучастник. Юристът Михов се явява като техен бранител и по доста от делата, които Кунтурис води против съдружниците си.
С това обаче не свършват издевателствата над кипърския предприемач. Преди време му е пожелан голям рушвет, като е представено името на абсурден лобист в юридическите среди. Името се пази в редакцията и към този момент ще се въздържим да го споменем. Най-безцеремонно високопоставена фигура поискала от Харис Кунтурис голяма сума пари. Казали му, че в случай че не заплати, ще се откри защо да го подведат под правосъдна отговорност, макар че е почтен. „ В България не е нужно да направиш закононарушение, с цел да си отговорен ” – декларирал му изнудвачът. Кунтурис обаче е безапелационен: „ Никога няма да заплащам на рекетьори ”.

Скандалното искане на подкуп е записано,

като данните се пазят в дипломатическо посланичество.
Веднага след отхвърли му обаче се случва тъкмо това, за което го заплашват. Харис Кунтурис е привикан като очевидец по някакво дело, незнайно защо от 2017 година „ Разбрах, че делото е от преди три години, а мен през 2020 година ме викат, с цел да ме питат в Националната следствена работа за някакви хора, които работели в Петрич и на пазара в квартал „ Слатина ” в София. Не единствено че не ги познавам, само че и в никакъв случай не съм ги виждал ” – споделя Кунтурис.
Заедно с това Национална агенция за приходите прави две инспекции и една проверка на всичките му компании за 8 години обратно. Същото обаче не може да се каже за фирмите на неговите съдружници Драганова и Гоцев. Едва в този момент е почнала инспекция на роднините на Радост Драганова за генезис на пари и парцели.
Мнозина непознати вложители, изпадаха през последните години в сходни обстановки, като тази на Кунтурис. Те побързаха да изоставен България, като изгубиха и значително пари. Той обаче е безапелационен, че няма да се откаже да се бори и ще остане в страната, с която е надълбоко обвързван и тук пораства неговият наследник. Харис Кунтурис, който има докторска купа, е ръководител на Българи-кипърската бизнес асоциация. 
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР