Киноиндустрията беше една от тежко засегнатите от пандемията през последната

...
Киноиндустрията беше една от тежко засегнатите от пандемията през последната
Коментари Харесай

Филмовите студиа ще забавят качването на новите си филми в стрийминг платформите

Киноиндустрията беше една от тежко засегнатите от пандемията през последната година. Процесът по снимане на филми бързо се приспособява към новите условия, наложени от ковид, само че основната смяна пристигна при методите на гледане на филмите. Преди 2020 година всеки нов филм имаше интервал от време, именуван извънреден, в който се показваше само в киносалоните. Това носеше пари на студиата, а също по този начин запазваше културата на вървене на кино, която е толкоз значима за огромен брой хора.

Пандемията направи ходенето на кино невероятно, най-малко за прочут интервал от време. Първоначалният отговор на Холивуд беше да отсрочва министър председатели, надявайки се, че ще настъпи моментът, в който ще се събере аудитория за филмите. След като пандемията продължи, студиата нямаха избор, с изключение на да стартират да оферират нови заглавия непосредствено на стрийминг платформите. С все по-големия брой имунизирани киното още веднъж отвори порти, само че по-голямата част от филмите бяха по едно и също време пускани в салоните и на стрийминг платформите.
Новият остарял проблем
Това докара до проблем, който коства скъпо на всички - пиратстването. Преди един филм можеше да бъде незаконно публикуван, когато той стартира да се предлага на BluRay дискове или за виртуално наемане. Естествено, има и пиратски копия, снимани непосредствено от киноекрана посредством държана от фена видеокамера, само че казуса при този способ е ниското качество, което се дава от видеокамерата.

Според основателя на TorrentFreak, употребяващ псевдонима Ернесто ван дер Сар, копирането на филм от стрийминг платформа се реализира за няколко минути, а в най-лошия случай час. Качеството, което тези платформи дават, прави задачата на интернет пиратите още по-лесна. Именно поради това той счита, че пиратстването не е станало по-често, а просто по-лесно.

Warner Bros, Disney и Viacom нападателно популяризират стрийминг платформите си HBO Max, Disney+ и Paramount+, като техните вложители не се интересуват от обстоятелството дали тези платформи работят на облага, стига те да усилват броя на клиентите си. Disney, наподобява, са първите, които връщат остарелия модел на работа. Последният филм от вселената на Marvel, която е благосъстоятелност на Disney - " Шанг Чи и легендата за десетте пръстена ", беше пуснат извънредно в кината, а онлайн премиерата му е оставена за близкото бъдеще. Лентата направи 197 млн. $ от първата седмица на екрана, което накара Disney да разгласи, че всички негови филми до края на 2021 година ще бъдат в началото пускани в кината, а чак по-късно ще са налични за стриймване. Warner Bros пое същия ангажимент, само че интервалът му обгръща и 2022 година

Според Марк Зоради, изпълнителен шеф на третата най-голяма верига кина в Съединени американски щати - Cinemark Holdings, точно Шанг Чи е повлиял върху решенията на фирмите. " Когато видите филми, които са били пуснати извънредно в кината, то те нормално участват по-рядко в пиратския лист от тези, които не са го създали ", сподели той на медийна конференция. " Това беше в действителност значим фактор при всички решения на студиата. Не мога да сложа думи в устата на Disney, само че това, че основният изпълнителен шеф Боб Чапек реши да вземе това решение до края на 2021 година, беше доста позитивен знак ", счита прекаралия три десетилетия в Disney шеф.

Disney прикова вниманието върху себе си през юли, когато пусна кино лентата " Черната вдовица " по едно и също време в кината и на платформата си. Това стана мотив за скандал, откакто изпълняващата основната роля Скарлет Йохансон заведе дело против компанията. Причината за легалния спор е, че бонусите, които тя ще вземе въз основата на известността на кино лентата, се пресмятат единствено от неговото показване в кината, а сумите, които той ще натрупа на Disney+, не попадат в тази сметка. Според Йохансон компанията натрупа дивиденти на неин тил, само че съгласно Disney в настояването й " няма никаква правна база ". Стрийминг услугата на компанията, която е на пазара от година, към този момент има 115 млн. консуматори, което я прави примамлива цел за компанията и Чапек знае това. " Ние обичаме театралните проявления и изложения - видяхме силата на това в продължение на десетилетия - само че в това време знаем, че нашата услуга Disney+ е стратегически най-важното нещо, с което разполагаме и което вършим. "

Киноиндустрията беше една от тежко засегнатите от пандемията през последната година. Процесът по снимане на филми бързо се приспособява към новите условия, наложени от ковид, само че основната смяна пристигна при методите на гледане на филмите. Преди 2020 година всеки нов филм имаше интервал от време, именуван извънреден, в който се показваше само в киносалоните. Това носеше пари на студиата, а също по този начин запазваше културата на вървене на кино, която е толкоз значима за огромен брой хора.Пандемията направи ходенето на кино невероятно, най-малко за прочут интервал от време. Първоначалният отговор на Холивуд беше да отсрочва министър председатели, надявайки се, че ще настъпи моментът, в който ще се събере аудитория за филмите. След като пандемията продължи, студиата нямаха избор, с изключение на да стартират да оферират нови заглавия непосредствено на стрийминг платформите. С все по-големия брой имунизирани киното още веднъж отвори порти, само че по-голямата част от филмите бяха по едно и също време пускани в салоните и на стрийминг платформите.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР