Кимона, изработени от стари завеси от Бъкингамския дворец и замъка

...
Кимона, изработени от стари завеси от Бъкингамския дворец и замъка
Коментари Харесай

Кимона, изработени от стари завеси от Бъкингамския дворец, се предлагат на онлайн търг

Кимона, направени от остарели пердета от Бъкингамския замък и замъка Уиндзор, дарени от крал Чарлз Трети на филантропи, се оферират на онлайн търг, който стартира в неделя в Обединеното кралство, оповестява Дейли Мейл.

 

Завесите с флорални нидерландски претекстове в синьо от Делфт, винтидж тюл в розово и дамаска в блестящо оранжево преди този момент са украсявали персоналните палати на кралското семейство по време на ръководството на Елизабет Втора. Те бяха трансформирани по самодейност на монарха Чарлз Трети в елегантни кимона.

 

Жаклин Фарел, представител на благотворителната Фондация Принс сподели: „ Тази приложимост на завесите беше значително концепция на краля, който даде втори живот на тъканта “. Тя сподели, че се надява планът да „ покаже какво може да се направи с ретро материали във връзка с повторна приложимост и преработване “.

Търгът ще продължи до петък вечерта. Постъпленията ще бъдат употребявани по-специално за развиването на обичайните занаяти.

 

Чарлз Трети се възкачи на английския престол на 8 септември 2022 година след кончината на Елизабет Втора. Церемонията по коронацията му се състоя на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР